Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yer Çekimsiz Ortamda Ofis Melankolisi

Yer Çekimsiz Ortamda Ofis Melankolisi

Patrick Sluiter, yenilikçi bir estetikle 3B figürlerin başrolde olduğu renkli dünyaya gizlenmiş karanlık GIF'ler yaratıyor.

New York’ta çalışmalarını sürdüren grafik tasarımcı ve illüstratör Patrick Sluiter, 3B karakterlerden oluşan GIF’leriyle kendine özgü çağdaş bir estetik dünya yaratmış. Biraz sihirli, biraz da melankolik bir hava taşıyan bu dünya, genellikle yer çekimsiz ortamda havada süzülen tuhaf ve renkli figürlerden oluşuyor. Sluiter figürlerde kaş, göz, el ayak gibi detaylara yer vermek yerine daha çok renkler ve dokular üzerinde çalışıyor. Renk paleti inanılmaz, estetik olarak da son derece yenilikçi. Figürlerin yüzü yok ancak diğer incelikli detaylarla kendi hikayelerini dışa vurabiliyorlar.

Patrick Sluiter, özellikle GIPHY için hazırladığı son projesiyle dikkat çekici bir GIF serisi yaratmış ve yaratıcılığın doruklarına tırmanmış, adeta kendi tarzını oturtmuş. Öyle ki artık tasarımcının çalışmalarını nerede görürsek görelim onun imzasını taşıdığını anlamamız mümkün. Sluiter, çoğunlukla Adobe After Effects ve Cinema 4D kullanıyor. Tasarım programlarını tamamen kendi kendine çalışarak öğreniyor ve dolayısıyla tekniğini geliştirirken tamamen internetteki bilgilerden faydalanarak ilerliyor.

Tasarımcıyı, Behance ve Instagram profilleri aracılığıyla takip edebilirsiniz. Özellikle Strangers başlıklı GIF serisine de göz atmanızı öneririm.

Bored Space GIF by sahlooter - Find & Share on GIPHY

Bored Animation GIF by sahlooter - Find & Share on GIPHY

Animation Going GIF by sahlooter - Find & Share on GIPHY

Working Time Frame Sticker by sahlooter for iOS & Android | GIPHY

Time Frame Rain Sticker by sahlooter for iOS & Android | GIPHY

Time Frame Sticker by sahlooter for iOS & Android | GIPHY

Görsel: Behance