Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tekzen’den Havalı ve Pati Dostu Evler

Tekzen’den Havalı ve Pati Dostu Evler

Yapı marketi Tekzen, sokak sanatçısı Kien, Wasp ve Raif Jr'la birlikte sokakta yaşayan patili dostlarımız için 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü şerefine bulunduğu semtlerin ruhunu taşıyan 50 farklı kulübe tasarladı.

Sokaktaki patili dostlarımız biz evlerimizde rahat rahat otururken tüm mevsim değişikliklerinde ya tir tir titriyorlar ya yağmurdan kaçıyorlar ya da güneşten. Hepimiz sokakta onlarla rastlaştıkça selamlaşıyor ve bir sevmemizi eksik etmiyoruz. Fakat bizler sıcak yuvamıza giderken onlar hep sokaklarda oluyorlar ve kalacak yerlere ihtiyacı oluyor. Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde minik dostlarımızın rahatını da düşünür, onları sıcak bölgelerde ağırlar, onlara yuvalar yapar olduk. Tekzen de sokaktaki hayvanları düşünen ve onlara yuvalar yapan bir marka.

Hem Sıcak Bir Yuva Hem de Onlardan Semte Bir Hatıra

Tekzen geçtiğimiz birkaç yıldan beri sokaktaki hayvanlara sahip çıkıp yardım etmek için kendi internet sitelerinden Can Dostlarım isimli bir platform kurmuşlardı. Bu platformda Tekzen, terk edilen ya da sahiplendirmek istenilen hayvanların yeni yuvalarına ulaşması için iletişim yapıyor. Tekzen 2018’de yaşanan hayvanlara şiddet konusundaki artıştan ötürü hayvanlarla olan iletişimini güçlendirmek için bu sefer sokak sanatçıları Wasp, Raif Jr ve Kien’le güçlerini birleştirdi ve 3 semtte patili dostlarımız için 50 tane stili olan ev tasarladı.

Dwarf Planet’in markası için hazırladığı “Pati Dostu Evler” projesi şişli, Sarıyer ve Üsküdar’da konumlanıyor. Projede Kien’in yaptığı birbirinden farklı 50 ev var. Bu evler yapıldıkları semte ve o semtin kedisine göre tasarlandı. Yani hem kulübelerin yer aldığı semtin karakteristiğini hem de kedilerin kimliğini yansıtıyor. Bu 50 ev sadece kediler için değil, köpekler için de kulübeler mevcut.

Tekzen’in bu projedeki amacı sadece evleri değil hayatı güzelleştirdiğini vurgulamak. Böylece marka aslında kentleşmelerin patili dostlarımız için olan anlamını da öne çıkarıyor. Sonuçta bizle beton ormanlarda sıcak evlerimizde oturuyoruz ama onlar beton ormanların serseri çocukları olarak sokaklarda oluyorlar hep. Fakat bu projeyle minik dostlarımız sadece ısınmıyor aynı zamanda o sokağın bir yaşayanı olduğunu da kanıtlıyor.

Künye:

Reklamveren: ​Tekzen
Ajans: Dwarf Planet
Ajans Başkanı: Ercan Varol
Yaratıcı Yönetmen: Enes Danış
Yaratıcı Grup: Ercan Nailoğlu, Erhan Çırak
Graffiti Sanatçıları: Kien – Wasp – Raif Jr.
Marka Grup Yöneticisi: Ceyda Özbek
Marka Yöneticisi: Selen İnanıcı
Dijital İletişim Yöneticisi: Selçuk Ateş
Yapım Evi: İkinci Parti 

Görsel: Dwarf Planet, YouTube