Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simpsonların Evini 8 Popüler Mimari Stilde Yeniden Yaratmak

Simpsonların Evini 8 Popüler Mimari Stilde Yeniden Yaratmak

HomeAdvisor, The Simpsons ailesinin evini ABD'nin popüler mimari stillerinde yeniden yaratarak hem bilgilendirici hem de eğlenceli bir liste hazırladı.

The Simpsons hem karakterleriyle hem de senaryosuyla internette pek çok analizin ve derlemenin konusu oldu. İzleyicinin dikkatinden hiçbir şey kaçmadı ve dizide gösterilmiş kitaplardan The Simpsons Kütüphanesi bile yaratıldı. Elektrik, sıhhi tesisat gibi alanlardaki profesyonelleri ev sahipleriyle buluşturan HomeAdvisor adlı dijital platform ise olaya mimari açıdan yaklaşmış.

The Simpsons ailesinin evini farklı mimari yaklaşımlarla yorumlamak

HomeAdvisor ABD’nin popüler mimari tarzlarını, ülkenin en popüler ailesi olarak nitelendirdiği Simpsonların evi üzerinden anlatmayı tercih etmiş. Bu yolla her mimari sitilin özelliklerini, avantajlarını ve bu stillerle ilgili bazı istatistikleri hedef kitlesine aktarmış. Bu şirin mi şirin mimari stil derlemesiyle HomeAdvisor internette de marka olarak görünürlük kazanmış.

1- Tudor

Ön cephe kirişleriyle karakterize edilen Tudor tarzında, çoğu zaman bol doğal ışık için uzun, dar ve çok bölmeli pencereler tercih ediliyor. Tudor evleri Ortabatı, Kuzeybatı ve Doğu Kıyısı’nda popüler. Bunun nedeni de dik eğimli çatıların şiddetli yağmur ve kar yağışına karşı dayanıklı olması.

2-Koloniyal

Koloniyal stil, yerleşimcilerin kıtayı sömürgeleştirdiği döneme dayanıyor. Hem kentsel hem de kırsal alanlarda rastlanan bu stil, kare kat planları, simetri ve birinci ve ikinci katlarda düz pencerelerle karakterize. HomeAdvisor’a göre bu stil 400 yıl geçse bile hala popüler ve koloniyal evler emlak sektöründe hala 1. sıradaki yerini koruyor.

3-Ahşap kulübe tarzı (Log Cabin)

1800’lerde yaygın olan geleneksel kütük evler dikdörtgendi, sadece bir odası ve en az bir tane de penceresi vardı. Ucuz oldukları için tercih ediliyorlardı. Kerestenin kolayca bulunabileceği yerlerde, birkaç basit araçla birkaç gün içinde inşa edilebiliyorlardı. Üstelik çivi kullanmadan! Çağdaş ahşap evler ise büyük verandalara, doğal ışığa izin verecek çok sayıda pencereye sahip konforlu yapılar.

4-Viktoryan

19. yüzyılın ikinci yarısında popüler olan birkaç stili harmanlayan Victorian tarzı evler özellikle New York ve San Francisco’nun banliyölerinde yaygın. Kitlesel üretimin süs parçalarını daha ekonomik hale getirmesinin doğrudan bir sonucu olarak bu stilde süslemeler çok kullanılır.

5. Cape Cod

ABD’nin New England bölgesi ile özdeşleşen Cape Cod, ülkenin en sevilen mimari stillerinden biri. Zorlu hava şartları ile başa çıkmak için tasarlanan Cape Cod evleri çoğunlukla tek katlı. Ayrıca yoğun kar yağışıyla başa çıkabilecek dik ve dayanıklı çatıların kullanıldığı bir mimari stil. Dikdörtgen bir alana yayılan bu evler büyük ya da genişleyen aileler için ideal. Basit inşaat süreci ve enerji tüketimini azaltma hedefine uygun tasarlanmışlar.

6-Akdeniz

Akdeniz mimarisi; İspanyol, İtalyan ve Portekiz mimari stillerinin bir karışımı. Bu evler genellikle ağır ahşap kapılar ve süslü oymalar gibi detayların yanı sıra ön cephelerindeki kemerlerle tanınır. Büyük pencerelere, verandalara ve balkonlara sahip bu stil, sıcak bölgelerde tercih ediliyor.

7. Art Deco

Fransa’da ortaya çıkan Art Deco, mimaride modern dönemin başladığını işaret eder. Düz çatılara, pürüzsüz sıvalı duvarlara ve genellikle zikzaklar, kuğular, zambaklar ve gün doğumu motifleri gibi dış dekorasyonlara sahiptir. New York’taki ünlü The Chrysler Building, Art Deco stilinin örneklerinden biri. Genellikle de ofisler için tercih ediliyor, yine de Miami’de bu stilde evler görmek mümkün.

8. Çağdaş

20. yüzyılın ortalarındaki modern tasarımlara, ihtiyaç duyulan sıcaklığı getiren çağdaş evler; ferahlık, sürdürülebilirlik ve bölgesel karaktere odaklanıyor. Çağdaş stilde basit, rustik malzemeler, geniş pencereler ve tavan pencereleri gibi detaylar hakim. Kendi sebzelerinizi yetiştirebileceğiniz bir yeşil çatıya da rastlamanız olası elbette. Çağdaş mimaride çevre dostu bina ilkelerine odaklanıldığı bir gerçek. Özellikle geri dönüştürülmüş malzemeler tercih ediliyor.

Görsel: HomeAdvisor