Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Simpsonlar Animeye Dönüşerek Death Note’u Canlandırdı

Simpsonlar Animeye Dönüşerek Death Note’u Canlandırdı

Simpsonlar bu yılki Cadılar Bayramı'nda, Death Note evreninde yaşayan anime karakterlere dönüştü.

30 yılı aşkın bir süredir devam eden Simpsonlar, bunca zaman sonra hala izleyicisini şaşırtmayı başarabiliyor. Bu belki biraz da yaratıcılarının deneysel yaklaşımıyla ilgili. Farklı konseptleri denemek konusunda oldukça açık fikirliler. Animasyon dizi, tam yeni fikirlerin tükenmiş gibi göründüğü bir noktada yine küllerinden yeniden doğmayı başardı.

Lisa, Death Note’un başkarakteri Light Yagami rolünde

Simpsonlar, her yıl Treehouse of Horrors adı altında Cadılar Bayramı’na özel korku bölümleri hazırlıyor. Bu yılki Cadılar Bayramı’nın en çok ses getiren bölümü ise hit dizi Death Note’un paradosi oldu. Bu sayede Simpson ailesi anime evrenine ayak bastı, kendileri de anime karakterlere dönüştü. Death Note’un ana karakteri Light Yagami’yi Simpsonlar’ın Lisa’sı canlandırdı.

simpsons death note

Death Note (Ölüm Defteri) ilk olarak Tsugumi Ohba (yazar) ve Takeshi Obata (çizer) tarafından bir manga olarak yaratılmıştı. Psikolojik gerilim, 2006’da Güney Koreli animasyon stüdyosu DR Movie tarafından bir animeye dönüştürüldü. DR Movie, Simpsonlar’ı ve anime dünyasına getirmeye yardımcı olmak için Simpsonlar ekibiyle de iş birliği yapmış. Anime, on yedi yaşındaki lise öğrencisi Light Yagami’nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri bulup kendini nasıl “Yeni Dünyanın Tanrısı” yaptığını anlatıyor. Ölüm Defteri, Light’ın adını ve yüzünü bildiği kişileri öldürmesine olanak tanıyor.

simpsons death note

Death Tome, bu yılki üç korku bölümünden ikincisiydi. HBO dizisi Westworld’u ve 2014 yapımı korku filmi Babadook’u selamlayan 2 korku bölümü daha yapılmış. Babadook’un ana karakterini Marge canlandırmış.

Death Note konseptli anime fikri için, Simpsonlar’ın hayranı olan Kanadalı çizer Nina Matsumoto’nun çalışmalarından ilham alındığı yönünde iddialar var. Çizer, Space Coyote kullanıcı adıyla 2007’de Deviant Art’ta yaptığı paylaşımla dikkat çekmiş. Ardından Bongo Comics, Simpsons Cadılar Bayramı sayısı için kendisini tam 15 sayfalık bir parodi yaratmaya davet etmiş. Murder He Wrote isimli bu parodi, 2009’da Eisner En İyi Kısa Öykü Ödülü’nü kazanmış. Matsumoto’nun hikayesiyle bu yılki Simpsonlar’ın Death Note bölümü tamamen aynı değil. Örneğin Matsumoto’nun hikayesinde Lisa yerine Bart ana karakteri canlandırıyor.

Simpsonlar’la ilgili yer verdiğimiz tüm yaratıcı projelere buradan göz atabilirsiniz.

simpsons death note simpsons death note

Görsel: Twitter-1, Twitter-2