Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yenilenen Orient Express’e Sanal Gerçeklik Turu

Yenilenen Orient Express’e Sanal Gerçeklik Turu

1920'li yılları günümüze taşıyan yeni tasarımı ve yeni ismiyle yollara çıkmaya hazırlanan Orient Express, sanal gerçeklik turu ile Paris Art Week'te tanıtıldı.

2017 yılında yüzde 50’si Accor Group tarafından satın alınan Orient Express, yeni tasarımıyla geri dönüyor. Son beş yıldır treni eski ihtişamlı günlerine döndürmek için çalışan şirket, Fransız mimar Maxime d’Angeac öncülüğünde 1920’li yılların art deco tarzı ve çağdaş unsurları trenin iç tasarımında bir araya getirdi. 2025 yılında yapılması planlanan büyük açılış öncesinde Orient Express’in son hali, 19-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Paris Art Week’te ortaya çıktı.

Orient Express Revelation adlı sanal gerçeklik sergisi ile yeni tasarıma dair ortaya çıkan görüntülerde mermer kaplı masalar, bronz sütun başlıkları ve gül ağacından paneller göze çarpıyor. Kubbeli tavan pencereleri, Fransız mücevher tasarımcısı ve cam sanatçısı René Lalique tarafından orijinal trendeki klasik cam işçiliğine uygun olarak hazırlandı.

Bond filmleriyle ünlü biri 1883, diğeri ise 1924 yapımı iki eski Orient Express tasarımından ilham alınarak tasarlanan tren, o yılların görkemli atmosferini yansıtmayı başarıyor. Yeşil ve morun tonlarının hakimiyetindeki iç mekan, duvarlarındaki modern sanat eserleriyle de günümüzle bağ kuruyor. 12 Deluxe kabin, 18 Suit ve 1 Prestige Suit’ten oluşan yeni Orient Express, restoranı için gastronomi alanında dünyaca ünlü isimlerle iş birliği yapacak.

Agatha Christie’den Alfred Hitchcock’a birçok isme ilham kaynağı olan Orient Express’in yeni tasarımı ” Orient Express Dolce Vita” adıyla hizmet verecek. Yaklaşık 140 yıllık olan Orient Express serisinin, 2023 yılından itibaren “La Dolce Vita” adı altında hizmet vermeye devam edeceğini açıklandı. Yeni marka adının, İtalya’nın 1960’larda yaşadığı üretken sanatsal döneme ithafen seçildiği belirtiliyor.

Trenitalia ve Fondazione FS Italian ile yapılan ortaklıklar sayesinde Orient Express Dolce Vita, 2025’teki seyir yılından itibaren Paris, İstanbul ve Split olmak üzere üç uluslararası destinasyona ek olarak İtalya genelinde seyahat imkânı sunacak. Yeni Orient Express’te kısa bir tura çıkmak isteyenler aşağıdaki videoyu izleyebilirler.

Görseller: Accor Group, Instagram, Youtube