Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone ile Tamamlanan Yarım Kalmış Tarihi Eserler

Drone ile Tamamlanan Yarım Kalmış Tarihi Eserler

Amsterdam merkezli Studio DRIFT, yarım kalan simgeleşmiş ünlü yapıları drone kullanarak tamamladı.

Sagrada Familia tamamlansaydı nasıl görünürdü? Peki ya Roma’daki Colosseum ilk halini günümüze kadar koruyabilseydi neye benzerdi? Çoğu seyahatsever ve tarih meraklısının aklından geçen sorunun cevabını Amsterdam merkezli tasarım stüdyosu DRIFT veriyor. Stüdyo, simgeleşen ünlü mimari yapıların restore edilmesi veya tamamlanması durumunda ortaya çıkacak görüntüleri drone kullanarak canlandırdı.

Studio DRIFT, Drone Stories ve Nova Sky Stories ile birlikte 2020 yılından bu yana gerçek hayatta var olmayan tasarımları görselleştirebilmek amacıyla gerçek boyutlu renderlar oluşturarak drone yazılımları geliştirmek için çalışıyor. Işık teknikleriyle sanatı mekana dönüştüren ekip, bir müze veya galerinin eserler için sunduğu sınırlı alanı genişleterek gerçek potansiyeline ulaştırmak istediklerini ifade ediyor.

İlk enstalasyon sanatı performansını 2017 yılında Art Basel Miami’de ortaya koyan DRIFT, o günden bu yana dünya çapında tanınan çok sayıda çalışmaya imza attı. Bu çalışmaların son örneklerinden biri olan Burning Man 2022’yi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Görseller: Studio DRIFT, Instagram