Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hitit Kraliçesi Puduhepa Kızlarımıza Güç Vermeye Geliyor

Hitit Kraliçesi Puduhepa Kızlarımıza Güç Vermeye Geliyor

Renan Tan Tavukçuoğlu tarafından yaratılan bez bebek projesi "Puduhepa ve Kız Kardeşleri" kız çocuklarımızın eğitimine destek olmayı amaçlıyor.

Ülkemizde kız çocukları konusunda söylenecek, yapılacak çok şey var. Çocuk gelinlerden kızların okutulmamasına pek çok kanayan yaramız mevcut. Bu konuda markalar ve STK’lar zaman zaman etkili kampanyalarla geliyor. Sadece kurumlar da değil elbette, tüm insanların hassas olduğu bir konu bu. Renan Tan Tavukçuoğlu da ülkemizdeki kız çocukları için bir şeyler yapmaya karar vermiş bir anne. Fongogo üzerinde fonlamaya açılan projesi “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” ile Türkiye’nin kadınlarına ve kız çocuklarına bir umut aşılamaya çalışıyor.

Tek bir kişinin bile fark yaratabileceği inancıyla yola çıkan Renan Tan Tavukçuoğlu için projenin ilhamı bu topraklarda doğmuş güçlü kadınlardan gelmiş. Tavukçuoğlu; bu kadınların ilham verici hikayelerini duyurarak aynı coğrafyada yaşayan milyonlarca kadına yeni bir yol açmayı hedefliyor. Projeye ismini veren Puduhepa bir Hitit Kraliçesi… Tarihteki ilk barış anlaşması olan Kadeş’e mührünü basan, sevgi ve barış sözcüklerini tabletlere ilk olarak kazıyan güçlü bir kadın. Tavukçuoğlu’nun projesi ile bu güçlü kraliçe, doğduğu topraklardaki kız kardeşlerine destek olmak için bez bebek olarak geri dönüyor.

Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından Yaratıldı

Proje için öncelikle Puduhepa daha sonra da Anadolu’daki kız kardeşlerini temsil eden el emeği göz nuru bebekler tasarlanmış. Proje kapsamında hayal eden, tasarlayan, biçen diken, emek veren herkes kadın. Bebeklerin giysileri tasarımcı Arzu Kaprol imzası taşıyor. Hikayeleri ise yine kadınlar tarafından yazılmış ve resimlenmiş: Tuba Şamlı Atilla ve Arbil Çelen Yuca.

Paketlerden bir adet Puduhepa bez bebek, Arzu Kaprol tasarımlı bir kıyafet, bohçası işe bir gecelik, Puduhepa’dan kız kardeşine bir mektup, Renan’dan anneye bir mektup, kartpostallar ve hikaye kitabı çıkıyor. Satın aldığınız Puduhepa bebeklerden elde edilen tüm gelir TOÇEV aracılığıyla kızlarımızın eğitimine destek olarak geri dönüyor. Proje aynı zamanda bez bebekleri diken, dolduran, işleyen kadınlara, istihdam sağlayarak da önemli bir katkı sunuyor.

puduhepa_renan tan tavukçuğoğlu_fongogo_türkiye_bigumigu_6 puduhepa_renan tan tavukçuğoğlu_fongogo_türkiye_bigumigu_ puduhepa_renan tan tavukçuğoğlu_fongogo_türkiye_bigumigu_6

Eğitim ve İstihdama Destek

Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesinin amacı, ülkemizdeki kız çocuklarının kendilerine güvenen bireyler olarak büyümelerine destek olmak. Bunu yaparken Anadolu’dan çıkan kadınların başarı hikayeleriyle onlara yol göstermek ve güçlendirmek. Bu yolda birincil öncelik kız çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi alabilmeleri ve evinden çalışmak isteyip imkan bulamayan kadınlara bu imkanın sağlanabilmesi. Bunun ötesinde kız çocuklarına güçlü rol modeller sunularak, isteyince başarabilecekleri inancının aşılanması ve özgüvenlerinin pekiştirilmesi hedefleniyor.

Sosyal medyada #hikayelerimizvar etiketiyle duyurulan projeye destek olmak için Fongogo üzerinde farklı yardım seçenekleri bulunuyor. 50 bin TL fon toplamayı hedefleyen proje için Puduhepa bebeklerden satın alabilir, belirleyeceğiniz tutarla bağış yapabilir, projenin sosyal medya hesaplarını takip edebilir ve kampanyayı duyurarak desteğinizi gösterebilirsiniz.

Görsel: Fongogo