Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kız Çocuklarının Evlendirilmesine Göz Yumma

Kız Çocuklarının Evlendirilmesine Göz Yumma

Sabancı Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında yayınladığı TBWA/Istanbul imzalı reklam filminde çocuk evliliklerine göz yummayın mesajı veriyor.

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Kız Çocukları Günü olarak ilan edilen 11 Ekim; kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi, kızların eğitim ve sosyal alanda güçlenmesi konularında farkındalığı artırmayı hedefliyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yarattığı sorunlar toplumsal hayattan iş gücüne katılıma kadar hayatın her alanında gözlemlenebiliyor. Dünyada her yıl en az 12 milyon kız çocuğu 18 yaşından önce evlendiriliyor. Erken yaşta zorla yaptırılan evlilikler dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kız çocuklarının en büyük sorunu.

Gerçeğe göz yummak kız çocuklarının geleceğindeki en büyük engel

“Kız çocuklarının geleceğinin çalınmasına göz yummuyor, kızlar hayallerinin peşinden koşsun diye çalışıyoruz” sloganının ön planda olduğu bir reklam filmi yayınlayan Sabancı Vakfı, erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının durumunun toplumsal bir mesela olduğunu vurgularken bu sorunu çözmek için gözümüzü açmanın ve adım atmanın gerekliliğine vurgu yapıyor.

Film, bir köy evinde küçük bir kızın istenmesi sırasında geçiyor. Evde saklambaç oynayan kız onu istemeye gelenlerin ve evdeki diğer aile üyelerinin arasından geçerek odasına saklanıyor. Evdeki herkes bu oyuna eşlik ederek henüz daha oyun çağında olan kızın evlendirilmesine göz yumuyor.

TBWA/Istanbul imzalı #GözYumma etiketli reklam filminin prodüksiyon sürecini Shortcut üstlenirken filmin yönetmenliğini İsmet Kurtuluş gerçekleştiriyor.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için yaptığı açıklamada kız çocukların geleceklerinin çalınmasına göz yumulmaması gerektiğini sölyerek özellikle erken yaşta evliliklerin önlemesi ve eğitime devam edilmesinin gerekliliğini vurguluyor. Sabancı Vakfı olarak kız çocuklarının insan haklarının iyileştirilmesi hedefiyle önemli adımlar atmaya devam edeceklerinin de altını çiziyor.

Künye

Müşteri: Sabancı Vakfı
Müşteri Yetkilileri: Nevgül Bilsel Safkan, Furkan Aydıncı, Alper Bahar, Özen Pulat, Aysu Şengül, Merve Bodur, Zeynep Arslan, Sıla Levent
Ajans: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
Kreatif Direktör: Mesut Koçarslan, Serdar Güngör
Yaratıcı Ekip: Galip Makarnacı, Tuvana Artun
Genel Müdür Yardımcısı: Tuğyan Çelik
Marka Ekibi: Ender Orfanlı, Selin Uruç, Orçun Filya
CSO: Toygun Yılmazer
Stratejik Planlama Ekibi: Özgün Özkalay, Buket Köse
Ajans Prodüktörü: Volkan Alkan, Efe Koçdağ
Yönetmen: İsmet Kurtuluş
Prodüksiyon Şirketi: Shortcut
Müzik: Jingle Jackson

Görsel: YouTube