Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Matt Groening’in Yeni Animasyonu Disenchantment 17 Ağustos’ta Netflix’te

Matt Groening’in Yeni Animasyonu Disenchantment 17 Ağustos’ta Netflix’te

The Simpsons, Futurama gibi TV animasyon yapımlarının yaratıcısı şimdi de Netflix için hazırladığı animasyonla bizi büyülü dünyalara davet ediyor.

Matt Groening’in animasyonlarını televizyon izleyerek büyümüş birçok kişi tanır. Yuvarlak gözler, zıpır karakterler, dudak bükmüş gibi duran ağızlar ve beş yerine dört parmaklı eller. Bunlar genellikler Matt Groening animasyonlarının kesişimlerinde bulunan özellikler. Şimdi de usta yapımcı Netflix için yeni bir seri hazırladı, Disenchantment.

Disenchantment, geçtiğimiz sene Temmuz ayında Netflix tarafından duyurulmuştu. Fakat 22 Mayıs’ta dizinin Twitter hesabının açılması, diziyle ilgili bir sürü detayı öğreneceğimizin habercisi oldu. Geçtiğimiz sene duyurulan dizinin bu hesapla birlikte karakterlerinin bir kısmının görseline ulaşabildik.

Biraz The Simpsons, Biraz Game of Thrones

İlk Tweet’inde paylaşılan görselleri bir prenses, bir elf ve bir iblis bara giderler yazısıyla paylaşan ekip bizi yine sarhoş karakterlerin eğlenceli dünyasına götürecekler belli ki. Zaten gerek Moe’nun barı olsun, gerek Futurama’da Bender olsun bu karakterler ve mekanlar eğlenceli yaratıldığında kendini izletiyor. The Simpsons sonuçta TV tarihinin en uzun yapımlarından ve Futurama ise bilim kurgu sevenler için ağızlara bal çalan ve kalplerde yeri özel olan bir yapım.

Serinin ilk sezonu 20 bölüm sürer mi bilemiyorum ama Groening 20 bölüm siparişini tamamlamış. 17 Ağustos’ta yayınlanacak animasyon Rough Draft Studios tarafından yapıldı, yani Futurama’yı yapan stüdyo tarafından. Hikayede Dreamland adındaki harap bir Orta Çağ krallığına gideceğiz. Güzel bir prenses, elf yardımcısı Elfo ve prensesin kişisel iblisi Luci’nin maceralarını izleyeceğiz. Tabii sadece iblis ve elf yok bu dünyada. Troller, orman cinleri, devler birçok efsanevi karakter ve insanlar bizi bekliyor. Matt Groening bu serinin hayat ve ölümle aşk ve seks hakkında olduğunu söylüyor. Ve bu serinin dünyanın acılarına nasıl gülebileceğimizi göstereceğini belirtiyor.

Seslendirme kadrosu da gayet hoş animasyonun bu arada. Abbi Jacobson, Nat Faxon ve Eric Andre gibi isimler ana karakterleri seslendiriyorlar. Disenchantment, The Simpsons ve Game of Thrones’un aşklarının meyvesi gibi duruyor ilk bakışta. Ama tabii esas yorumu 17 Ağustos’ta seriyi izledikten sonra yapabileceğiz.

Ne olursa olsun, Futurama’nın stüdyosu, Eric Andre ve Matt Groening’in dozunu ayarlayabileceği popüler kültür şakalarıyla bu fantastik dünya bir kısım izleyiciyi mutlu edecektir.

Görsel: Disenchantment