Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletçiler İçin Hava Yastıklı Sırt Çantası

Bisikletçiler İçin Hava Yastıklı Sırt Çantası

Hava yastıklı sırt çantası STAN Airbag; bisiklet sürücüsünün başını, boynunu, sırtını ve göğsünü kaplayarak benzerlerine göre daha kapsamlı bir koruma sunuyor.

Bisikletçiler için hava yastıklı koruma sistemleri yeni değil. Sadece kafayı ve boynu kapatan hava yastıklı kask Hövding bu alanda ilk dikkat çeken ürünlerden biri olmuştu. Geçtiğimiz yıl ise sadece boyun, omuz ve göğüs bölgesini koruyan COMMUTE A.I.R. PRO isimli hava yastıklı sırt çantası büyük ilgi görmüştü. Bu defa, bu ikisinin birleştirilmiş versiyonu gibi görünen STAN Airbag isimli ürün var karşımızda. Bu hava yastıklı sırt çantası, hem kafayı hem de üst gövdeyi korumaya alıyor. Üstelik yüksek teknolojili bir sistemle donatılmış.

Trafik magandalarıyla dolu bir dünyada, bisikletle trafiğe çıkmak gerçekten büyük risk almak anlamına geliyor. Tedbirli sürücülerin elindense kask takmak, görünürlüğü artırmak ve ekstra dikkat göstermekten başka pek bir seçenek yok. Kask takmak da çoğu zaman iç rahatlatan bir önlem değil. Çünkü vücudun kafa dışındaki bölümleri korunmasız kalıyor.

STAN Airbag, anında acil yardım hatlarını arıyor

STAN Airbag; motosiklet, bisiklet ve kayak tutkunları için hava yastıklı koruma ürünleri tasarlayan Fransız şirket In&Motion tarafından yaratılmış. Hava yastığı, 0,1 saniyede açılıyor ve bisikletçinin başını, boynunu, sırtını ve göğsünü kapatıyor. Aynı zamanda gerçek bir sırt çantası olarak da işlev gördüğünü ekleyeyim. Hava yastığı dolgusu sayesinde; tablet, bilgisayar gibi cihazlarınızı güvenle taşıyabileceğiniz bir çanta bu.


Büyük sarsıntı gibi nedenlerle tetiklendiğinde hava yastığı bir anda açılarak denizatı gibi bir şekle bürünüyor ve sürücüyü korumaya alıyor. Tasarım ekibi, STAN Airbag’in kafa travması riskini yüzde 80 oranında azalttığı iddiasında.

Çantaya entegre 7/24 acil çağrı sistemi, kaza mahalline en yakın acil servisleri uyararak sağlık personelinin yaralıya en kısa sürede müdahale etmesini sağlıyor. Dolayısıyla kaza yerinde yardım çağıracak kimsenin olmaması veya çarpan kişinin kaçması gibi durumlarda bisikletçinin hayatını kurtarıyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için bisikletçilerin In&Motion uygulamasını indirmeleri ve akıllı telefonlarını STAN Airbag’in sistemine bağlamaları gerekiyor.

Çanta henüz piyasaya sürülmedi, In&Motion ekibi şu anda onu geliştirmeye devam ediyor. Gelişmeleri yakından takip etmek isteyenler, internet sitesi üzerinden e-posta adresi bırakarak kayıt yaptırabiliyor.

Görsel: Instagram