Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletçiler İçin Hava Yastıklı Kask

Bisikletçiler İçin Hava Yastıklı Kask

İsveçli geliştiricilerin tasarladığı kask sadece kötü anlarda ortaya çıkarak şiddeti sıfırlıyor.

Bisikletin insan yaşamına kattığı değeri göstermek ve farkındalık yaratmak için devlet ve birey çapında faaliyetler yürütülüyor. Paris, hükümet eliyle 27 Eylül günü motorlu taşıtlardan arındırılarak bisikletler ve yayalar için huzurlu bir güne dönüşüyor. Güney Kore de bisikletlere özel güneş panelleriyle döşenmiş yol yapıyor. Ve tabii bisiklet tutkunları da bisikletin güvenlik, navigasyon gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan veya pedal çevirdikçe enerji üretip telefonu şarj etmeyi sağlayan cihazlar geliştiriyor.

İsveçli iki tasarım öğrencisinin geliştirdiği Hövding, ise bisikletçilere güvenli sürüş hissi sunabilmek için yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteriyor. Bigumigu’da 2012’de de yer verdiğimiz bu tasarım boyuna geçirilen bir atkı misali takılıyor ve sadece sarsıntı anında açılarak başı koruyor.

Bisikletçi, Hövding kaskını taktığında basit bir boyunluk gibi duruyor. Fakat bu kask saniyede 200 kere bisikletçinin durumunu kontrol ederek anormal bir durum olduğunda açılmaya hazır bekliyor. Tüm bu aksamın çalışmasını da yeniden şarj edilebilir bataryayla sağlıyor.

Diğer bisiklet kasklarına göre 3 kat daha fazla şiddeti karşılayabilen Hövding, 25 km/s hızla giderken plastik kaskla kaza yaptığınızda ciddi yaralanma ihtimalinin %90 olduğunu belirtirken Hövding ile bu değer %2’ye düşüyor.

Tasarımı geliştirilen ve satış ağını genişleten Hövding’in Türkiye distribütörü de bulunuyor. Görünmez hava yastığınızı satış noktalarından veya çevrim içi mağazadan satın alabilirsiniz.

Hövding’in yaratıcıları kaskın hangi koşullarda açılacağını görmek için “Will it pop?” (Açılacak mı?) isimli bir seride de kaskı absürd koşullarda test ediyor.

 

Görsel; Hövding