Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dove: Güzel Olmak Senin Seçimin

Dove: Güzel Olmak Senin Seçimin

Farklı ülkelerden ve farklı yaş gruplarından kadınların dahil oldukları sosyal deney, kendimize bakışımızı sorgulatıyor.

Düşünün ki, sıradan bir günde, bir alışveriş merkezine girmek üzeresiniz. Bir anda farkediyorsunuz ki, 2 giriş kapısı var; kapılar birebir aynı, kapıların açıldığı salon aynı, hangisinden girdiğinizin hiç bir önemi yok, tek farkları kapıların üzerindeki tabelalar. Birinde “Güzel” öbüründe “Ortalama” yazıyor. Sonuç değişmese de kapılardan biri güzeller için, diğeri sıradanlara rezerve. Hangisinden geçerdiniz?

Sao Paulo, Delhi, Shanghai, San Francisco, ve Londra gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde, alışveriş merkezlerinin girişlerine yerleştirilen kapıları gören kadınlar yaşadıkları anlık şaşkınlığı gizleyemiyorlar ve hemen hemen tüm kadınlar kendine “Ortalama” yazan kapıyı layık görüyor.

Video, Dove’un #choosebeautiful kampanyasının bir parçası. Kampanyada, kadınlara güzel hissetmenin ve olmanın kendi ellerinde olduğunu kanıtlamaya çalışıyor, aynı zamanda güzel olmayı seçmeleri için kadınları yüreklendiriyor.

Dove, “Güzelsiniz hepiniz, valla bak” kampanyaları silsilesi sonunda kafamıza vura vura, hepimizi güzel olduğumuza ikna edecek gibi. (hele bir ikna olalım, sonra erkekler düşünsün.)

Görsel; Youtube