Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayatı Kolaylaştıran 5 Yetenekli Sırt Çantası

Hayatı Kolaylaştıran 5 Yetenekli Sırt Çantası

Sırtında evini ya da işini taşıyan şehir insanları için başta şarj etme özelliği olmak üzere farklı farklı özellikleri olan sırt çantalarını derledik.

1900’lerin başlarında sırt çantası, öğrenciler ve doğa severler arasında yaygınlaşan bir alışkanlık olmaya başladığında herhalde kimse hayatımızın bu kadar merkezine oturacağını düşünmemiştir. Çanta çünkü, her insanın bir noktada ihtiyacı olduğu bir ürün. Ama böylesine versiyonlarının olacağı tahmin edilmiş midir, bilemem.

Artık o kadar her kitleye hitap eden sırt çantası var ki. Kaykaycılar için ayrı, dağcılar için ayrı, sürekli dışarda çalışmayı seven için ayrı. Ayrı da ayrı. Bu kadar çeşit tabii ki hiçbir zaman kötü değil, çünkü dağcı olmasan da şekli ve ergonomisi sana hitap edebilir ve o ürünü kullanabilirsin. Her kesime hitap eden bu çantalarınsa şimdilerdeki bir diğer en büyük ortak noktası bilgisayar, telefon veya tablet şarj etmesi. Şarj etme özelliği sayesinde her gün bilgisayar taşıyan şehir insanları, şarj cihazını almayı unutsa da onun için artık bu bir sorun teşkil etmiyor. Keşke anahtar ve gözlük unutanlar için de çantaya bir UV filtre ve çilingir ekleseler. 

Sadece Sırt Çantası Değil, Bir Yaşam Alanı

Biz de geçtiğimiz senelerde bolca sırt çantası paylaştık sizlerle. Şimdi de onlardan bir liste yapalım dedik. Aşağıda sizin için derlediğimiz listeyi bulabilirsiniz.

Bobby Anti-Theft Backpack: Hırsızların Aklını Karıştırın

XD Design, Bobby Anti-Theft Backpack adlı sırt çantası tasarımıyla hırsızları uzak tutmayı amaçlarken aynı zamanda kent yaşamında hayatı kolaylaştıran pratik özellikler sunuyor. Hırsızları, çantanın nereden açıldığı konusunda mücadele vermek zorunda bıraktığından caydıracak bir görünüme sahip. Ayrıca, içerisindeki cepler, farklı malzemeleri güvenli ve düzenli bir şekilde organize edebilmeyi sağlıyor. Çantanın kollarında saklı olan cepler ise kredi kartı, kartvizit veya toplu taşıma için gerekli kartları taşımak ve kolayca erişebilmek için tasarlanmış. Elinizdeki telefonu çantanın içindeki harici güç kaynağına bağlı şekilde rahatça kullanabilmeniz için bir de USB girişi bulunuyor.

Knomo: Telefonu Kablosuz Şarj Edin

Knomo‘nun #LiveFree Backpack‘i, her gün her saat kullanabileceğimiz donanıma sahip bir sırt çantası. Kablosuz şarj özelliğiyle öne çıkan LiveFree Backpack ile telefonunuzu sadece çantaya atarak pilini doldurabiliyorsunuz. Samsung Galaxy S6 ve üzeri bir telefonunuz varsa bunu ek aksesuar kullanmadan gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer iPhone 6 ve üzeri bir telefona sahipseniz de ek olarak telefona takacağınız bir kılıf sayesinde cihazınızı kablosuz şarj edebiliyorsunuz.

Powerup Backpack: Bilgisayarınızı Şarj Edin

Donanım üreticisi Hewlett Packard bu kez alışık olmadığımız bir ürün çıkarmaya hazırlanıyor. Powerup Backpack isimli sırt çantası sıradan görünümüne rağmen bir bilgisayarı baştan sona şarj edebiliyor. 22,400mAh büyüklüğündeki şarj ünitesi sayesinde oldukça fazla enerjiye ihtiyaç duyan dizüstü bilgisayarları dahi şarj edebiliyor. Bunun yanı sıra önceliklendirme yaparak tablet ve akıllı telefon da şarj edebiliyor.

Lifepack: Güneş Enerjisini Depolayın

Solgaard Design tarafından tasarlanan sırt çantası Lifepack, yüksek teknolojilerle ve güvenlik önlemleriyle donatılmış. Dizüstü bilgisayarıyla serbest çalışan bireyler için özellikle devrim niteliği taşıyan çantada aynı zamanda kablosuz hoparlör olarak da kullanılan güneş panelli USB portlu güç ünitesi, çalınmalara karşı geliştirilen toplanabilir kilitleme kablosu, su geçirmez yağmur örtüsü, iç ve dış birçok göz ile gizli bölmeler yer alıyor.

Movpak: İstediğinizde Ayağınızı Yerden Kessin

Movpak, şehirde işe gidiş-geliş problemine yaratıcı ve inovatif alternatifler sunan akıllı bir sırt çantası. Sizi ve beraberinizde götürdüğünüz eşyaları, varmak istediğiniz noktaya hızlıca ve kolayca taşımak için tasarlanmış. Sıradan bir sırt çantasının ve elektrikli kaykayın melez oluşumundan meydana gelen Movpak, şehrin koşuşturma dolu kalabalığında işe-geliş çilesini bir parça azaltmak ve iş harici kısa yolculuklar yapmak için ideal bir çözüm gibi görünüyor.

Görsel: Bobby Backpack