Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McLaren, İsimsiz Milyardere Yok Edilemez Zırh Yaptı

McLaren, İsimsiz Milyardere Yok Edilemez Zırh Yaptı

McLaren Uygulamalı Teknolojiler tarafından geliştirilen zırh şu ana kadar insan eliyle yapılmış en güçlü materyalden oluşuyor.

McLaren diyince aklımızda ilk başta ürettiği otomobiller veya F1 yarış takımı geliyor. Ancak şirket özünde otomotiv kadar teknoloji de geliştiriyor. McLaren Uygulamalı Teknolojiler bölümünün bir ay önce yayınladığı videoyla ismini vermek istemeyen bir milyarder için hazırladığı zırhı duyurdu. Project Invincible olarak anılan ürün, bugüne kadarki insan eliyle yapılmış en sağlam materyale sahip.

Milyarder alıcı, bu siparişi vücudunun zayıflamış göğüs bölgesini sağlamlaştırmak için vermiş. Adeta bir dış iskelet gibi çalışan zırhta karbon fiber, kurşun geçirmez yeleklerde kullanılan Dyneema ve McLaren’in yeni sezon F1 araçlarında kullanılan çok güçlü bir materyal olan Zylon bulunuyor. Müşteri X olarak anılan milyarderin kaburga kemiklerindeki sorunu, günlük hayatını etkiliyormuş. Bu nedenle de McLaren’den bu maddelerle donatılmış bir zırh talep etmiş.

Müşteri X, ameliyatla zırhı takmadan önce emniyet kemeri takmakta bile güçlük çekiyormuş. Zırh da tam olarak bu noktada devreye girerek müşterinin hayatını kolaylaştırarak ve normal hissetmesini sağlamak için geliştirilmiş. Zırhın maliyeti ise 250 bin dolar olarak belirtiliyor.

Görsel: McLaren