Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Comedians in Cars Getting Coffee’nin Taze Çekilmiş Yeni Sezon Fragmanı

Comedians in Cars Getting Coffee’nin Taze Çekilmiş Yeni Sezon Fragmanı

Jerry Seinfeld'ın Comedians in Cars Getting Coffee; Alec Baldwin, Ellen DeGeneres, Zach Galifianakis gibi isimlerin konuk olduğu yeni bölümleriyle 6 Temmuz'da Netflix'te.

Komedi zor bir alan. Birini güldürmek belki ilk düşünüldüğünde kolay gibi hissettirebilir ama değil. Birçok yerli ve yabancı komedyen ve komedi oyuncusu da her zaman güldürmenin zor olduğunu söyler. Çünkü zekice düşünüp kurgulamanız lazımdır. Şaka yapmak pratik ister. Her gün aklımızdan birilerini güldürebilecek onlarca şey geçiyordur ama bunları toparlamak zaten esas önemlisi. Özellikle yazma eylemini içeren bir mesleğiniz ya da hayaliniz varsa komedinin sürecinin daha zor geçtiğini bilirsiniz.

Bu araçlar benzin yerine kahve ve lafla çalışıyor

Comedians in Cars Getting Coffee, Jerry Seinfeld’in sunduğu komedi üzerine harika bir program. Jerry gerçekten de komediyi, klasik otomobiller, ve taze çekilmiş lezzetli kahveleri bir araya getirmeyi başarmış. Kendisi sadece televizyon tarihinin en başarılı komedisine imza atmış bir komedi oyuncusu değil. Aynı zamanda yaratıcı, yazar ve yapımcı. Bu başarılı programda da Seinfeld adeta emeklilik hayalini yaşıyor. Yani kendisinin hayali olmasa bile belki bazılarının emeklilik hayali. Komedyenlerle bir araya geliyor ve ortalama 14 dakika olan bölümlerde sohbet ediyor. Bazen yolda yürüyorlar, bazen araçta oluyorlar ama her zaman günün sonunda güzel bir kahveciye gidiyorlar.

Jerry Seinfeld yeni sezonun tanıtımında “bu program zombiler, robotlar ya da kafanızı karıştıracak şeyler hakkında değil” diyor. Süresi uzun ve hikaye dönüşleriyle kafamızı karıştıran dizilerden, programlardan sıkılıp sıkılmadığımızı soruyor Seinfeld bize. Evet, bu program mısır gevreğinizi yerken insanlar nasıl güldürülür öğrenebileceğiniz ama dünyayı kimsenin kurtardığını görmediğiniz bir şov. Programın en güzel yanı, Seinfeld’in her bir konuğu için ona uygun olduğunu düşündüğü bir araçla karşısına çıkması. Bazen gıcır gıcır bir spor araç, bazen bir külüstür, bazen bir klasik araç bazen de golf aracı gibi trafikte absürt olabilecek bir aracı tercih edebiliyor Seinfeld. Fragmanda kendisine yine başka bir komedyen Matthew Broderick eşlik ediyor. Bu arada fragmanın teması uzmanlığı araçlar ve kahveler olan bir bilim adamının deneyinin vintage tarzı bir çekimle kaydedilmesi ama program öyle değil.

Burada Soylular, Robotlar ve Kostümler Yok

Yeni sezonu 6 Temmuz Cuma günü Netflix’e gelecek olan programın konuk listesi de açıklandı.  Jerry Lewis, Dana Carvey, Kate McKinnon, Alec Baldwin, Brian Regan, Ellen DeGeneres, Zach Galifianakis, John Mulaney, Dave Chappelle, Neal Brennan, Tracy Morgan ve Hasan Minhaj bu sezon Seinfeld’in konuğu olacaklar. Geçtğimiz sene Seinfeld’in Netflix’le anlaşması üzerine Comedians in Cars’ın ilk dokuz sezonu ve Seinfeld’in iki yeni stand-up gösterisi Netflix’e gelmişti. Şimdi de Comedians in Cars 10. sezonuyla karşımızda olacak.

Şimdiye kadar Comedians in Cars’ı izlemediyseniz ve komediye dair güzel bir program izlemek istiyorsanız yeni sezon öncesi hem vaktiniz hem de izleyecek bolca bölümünüz var. Geçmiş bölümlerde Tina Fey, Seinfeld dizi ekibi, Barack Obama gibi komik insanların da konuk olduğunu küçük bir not olarak buraya bırakalım.

Görsel: YouTube