Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s’tan İşaret Dilinde Rap

McDonald’s’tan İşaret Dilinde Rap

Rapçi Signmark tarafından ikonik reklam müziği şarkıya dönüştürülen McDonald's, dünyanın ilk işaret dilinde rap yapılan reklam filmini yayınladı.

McDonald’s Finlandiya, 23-29 Eylül tarihlerindeki Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında Finli rapçi Signmark ile dikkat çeken bir iş birliğine imza attı. İşitme engelli kişilerin karşılaştıkları önyargılara dikkat çekmek ve kapsayıcılığı teşvik etmek amacıyla hazırlanan NORD DDB imzalı çalışmada, markanın ikonik reklam müziği Signmark tarafından işaret diline uyarlanarak bir şarkıya dönüştürüldü. Ardından Signmark şarkıyı işaret dilinde rap yaparak yorumladı.

Something big (I’m lovin’ it)” adlı şarkının Fince sözleri Signmark ile birlikte Olli Hartonen tarafından yazıldı. Adam Tensta ve Olli Hartonen tarafından bestelendi. Reklam filmi, televizyonun yanı sıra dijital platformlar ve sosyal medyada da paylaşıldı.

NORD DDB ile McDonald’s ortaklığından oldukça yaratıcı işler çıktığını söylemek mümkün. 2019 yılındaki ‘McHive- Dünyanın en küçük McDonald’s şubesi’ adlı çalışmaları bunlardan biri. İsveç’teki bazı McDonald’s şubelerinin çatılarına arı kovanları yerleştirmesiyle büyüyerek ülke çapında bir girişime dönüşen McDonald’s çatısı altındaki arı üreticiliği faaliyetlerini, NORD DDB McDonald’s şubesi şeklinde kovan hazırlayarak duyurmuştu.

Görseller: McDonald’s, Instagram, Youtube