Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Levi’s 501’i Bir Kere Al, Hep Giy

Levi’s 501’i Bir Kere Al, Hep Giy

Önümüzdeki yıl 150. yaşını kutlamaya hazırlanan Levi's, tasarımını yenilediği ikonik parçası 501'i sürdürülebilirlik temalı kampanyası ile tanıtıyor.

ABD’li işçilerin uzun süre dayanacak pantolon arayışına cevap olarak doğan yarım asırlık efsane Levi’s 501, yeni kampanyasında “Buy Better. Wear Longer” (Daha İyisini Satın Al. Uzun Süre Giy) sloganıyla dayanıklılığını sürdürülebilirlikle birleştiriyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Levi’s (@levis)’in paylaştığı bir gönderi

AKQA San Francisco tarafından yeni kampanya için hazırlanan reklam filmi, Levi’s 501 pantolonunun üretim aşamasından başlayarak tek bir pantolonun eşlik ettiği farklı nesillere uzanıyor ve ardından “Daha Az Atık” vurgusuyla sona eriyor. Reklam filmi için Levi’s 501 pantolonlarından biri zaman sıçramalarını doğru yansıtabilmek amacıyla 1960’lardan itibaren her on yılı temsilen 7 aşamalı olarak yaşlandırıldı. AKQA, 501’i gerçekçi bir şekilde yaşlandırmak için Levi’s’ın inovasyondan sorumlu başkanı Bart Sights ile birlikte çalıştı.

AKQA Kıdemli Müşteri Direktörü Mark Hurley, “Tüketicilerin yüzde 79’unun satın alma tercihlerini sosyal sorumluluk, kapsayıcılık veya çevresel etki temelinde değiştirdiğini gördük” diyor. Görünen o ki, diğer markalara kıyasla nispeten geç sayılsa bile Levi’s da sonunda marka iletişiminde sürdürülebilirlik trenine atladı. Reklam filminin kamera arkası görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Önümüzdeki yıl 150. yaş gününü kutlamaya hazırlanan marka, aynı zamanda 501’in güncellenmiş yeni tasarımının da tanıtımına başladı. 501 Original, 501′ 90s Jeans and Shorts ve Levi’s Secondhand’den vintage 501’leri öne çıkaran yeni tanıtım kampanyasının yüzleri arasında YouTube sunucusu Hailey Bieber, Koreli sanatçı Peggy Gou ve İngiliz atlet Marcus Rashford gibi isimler yer alıyor. 501’i ikonik bir parça haline getiren düz kesimi, arka cebindeki Red Tap gibi temel tasarım detayları aynı kalırken, pantolonun yenilenmiş hali daha rahat bir kesime sahip görünüyor.

501 modelinin dünden bugüne gelişimini merak edenler ve tarihinde kısa bir yolculuğa çıkmak isteyenler aşağıdaki belgeseli izleyebilirler.

Görseller: Levi’s, Instagram, Youtube