Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benzersiz Canlılarla Dolu Minicik Bir Ada

Benzersiz Canlılarla Dolu Minicik Bir Ada

Max Mörtl ve Robert Löbel'in yönettiği, David Kamp'in ses tasarımını yaptığı ISLAND, hayal ürünü canlıları ağırlayan egzotik bir adaya götürüyor izleyiciyi.

Bazı animasyonlar var ki hem içerikleri hem de biçimsel yaklaşımlarıyla “eşsiz” sıfatını hak ediyor. Stresten eriyen insanları izlediğimiz Melt Down, tuhaf ve soyut evreniyle Superbia, bir ördekle ölümün dostluğunu anlatan Duck, Death and Tulip ve çevreye uyum sağlayan bir insanın dönüşümünü anlatan Lights bu açıdan yakın zamanda aklımıza kazınan işler oldu. Max Mörtl ve Robert Löbel’in yeni animasyonu ISLAND da hem özgünlüğüyle hem de şirinliğiyle unutulmazlar arasındaki yerini alacak türden.

Fantastik bir ekosistem

Max Mörtl ve Robert Löbel, ISLAND ile izleyiciyi çeşitli kurgusal yaratıklarla dolu bir adaya taşıyor. Birleşebilen pembe bloklar, çiçek gibi tomurcuktan çıkan böcekler, çiçeğe benzeyen kuşlar, hıçkıran volkanlar, rüzgarla içlerindeki boşluğun ıslık çaldığı tetris benzeri tüpler, 3 kafalı bir at, çiftleşme hazırlığındaki bir kuş… Her biri eşsiz bir görsel ve işitsel iletişim yöntemi sergileyen canlıların yaşadığı minicik bir ekosistem bu.

İki buçuk dakika süren film; kağıttan, pamuk toplarından ve kilden yapılmış stop motion tekniğiyle 2 boyutlu çizgi animasyon tekniğinin bir karışımı. Canlıların kendine özgü seslerini melodik bir şekilde düzenleyense ses tasarımcısı David Kamp.

Görsel: Vimeo