Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duygusal Bir Hikaye ile Clio Modelinin 30 Yıllık Değişimi

Duygusal Bir Hikaye ile Clio Modelinin 30 Yıllık Değişimi

Publicis.Poke Renault Clio’nun 30. yaşını kutlayan kampanya ile iki kızın yıllar içerisinde değişme uğrayan duygusal ilişkisini ele alıyor.

Renault 15 milyondan fazla satışı olan ve tüm zamanların en çok satan Fransız otomobili Clio için bir reklam filmi hazırladı. Clio’nun 30. yaşını kutlayan kampanya bir yandan otomobilin yıllar içerisindeki değişimini paylaşırken diğer yandan duygusal bir ilişkinin yıllar içerisindeki ilerleyişini paylaşıyor.

30 yılda değişen Clio modelleri ile toplumun ve kültürün süreç içerisindeki değişimi yansıtılıyor

Oasis’in “Wonderwall” şarkısının eşlik ettiği reklam filmi Publicis.Poke tarafından hazırlandı. Film, 90’lı yıllarda okul değişimi sırasında tanışan iki kızın ilişkisini merkeze alıyor. Başlarda birbirlerinden utanan İngiliz ve Fransız kız süreç içerisinde samimi bir arkadaşlığa yelken açıyor. Aradan yıllar geçiyor. Bu süre içerisinde Clio modeli değişime uğrarken kızların arasındaki arkadaşlık ilişkisi de romantik bir ilişkiye dönüşüyor. Ancak ilişki aile üyeleri tarafından onay görmüyor ve Fransız kız bir adamla evleniyor.

Ne var ki çocukluklarından itibaren bağ kuran ikilinin birbirlerine duyduğu özlem ve sevgi asla eskimiyor. Tüm zorlu sürecin üstesinden gelen İngiliz ve Fransız kız yıllar sonra yeniden buluşuyor. Film çiftin çocukları ile beraber aile ziyaretine gittiği sahne ile sona eriyor. Artık bir aile olan ikilinin mutlu anlarına yine bir Clio modeli eşlik ediyor.

Renault Birleşik Krallık Pazarlama Direktörü Adam Wood, reklam filminin yalnızca Renault Clio’nun değil aynı zamanda kültürün, toplumun ve hayatın da süreç içerisindeki değişimini yansıttığını belirtiyor. 30 yılda teknolojiden tasarıma ve kültüre kadar pek çok şeyin değiştiğini vurgulayan Wood, Clio modelinin her zaman olduğu gibi günümüze de uyumlu olduğunu dile getiriyor.

Renault kampanya ile birlikte önümüzdeki yıl piyasaya süreceği sıfır emisyonlu hibrit modelinin de planlanmasının da devam ettiğini bildiriyor.

Künye

Müşteri: Renault UK
Ajans: Publicis Poke
İdari Yaratıcı Yönetmen: Dave Monk
Yaratıcı Yönetmen: Colin Byrne, Rob Butcher, Tom Genower
Strateji: Miranda Ross, Calvin Lyon
Hesap Yönetimi: Abby Fox, Luke Cox, Fraser Thomson
Prodüksiyon Şefi: Colin Hickson
Medya Planlama: Laura Henderson, Rach Murray
Prodüksiyon Şirketi: Academy Films
Yönetmen: Frederic Planchon
DoP: Stéphane Fontaine
Yapımcı: Dulcie Kellett & Simon Cooper
Editör: Assembly Rooms, Sam Rice-Edwards
Post Prodüksiyon: MPC
Renklendirme: Jean-Clemant Soret
Ses: Parv Thind
Müzik: Soundtree

Görsel: Youtube