Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heron Preston’dan NASA Temalı Koleksiyon

Heron Preston’dan NASA Temalı Koleksiyon

Heron Preston, yeni koleksiyonunda NASA ile iş birliği yaparak klasikleşmiş uzay üniformasını yeniden yorumluyor.

Heron Preston, son yıllarda moda dünyasında yükselen isimlerden. 2016 yılında NYC Department of Sanitation (DSNY) ile iş birliği yaparak temizlik görevlileri için tasarladığı sıfır atık içeren kıyafet ve aksesuarlarla büyük dikkat çekmişti. Preston şimdi de başka bir devlet kurumu ile beraber çalışarak yine gündeme oturdu. Modacının NASA’nın 60. yılı için yarattığı kapsül koleksiyonu büyük beğeni topluyor.

Preston, DSNY koleksiyonu için ilhamı okyanusta yüzerken  kendisini bulan bir plastik torbadan aldığını söylüyor. NASA koleksiyonunda ise ilham başka bir atıktan, uzay atıklarından geliyor. NASA’nın yörüngedeki atıklara yönelik araştırma ve izleme odaklı özel bir programı bulunuyor. Zira yörüngemizde kırık uydulardan araçlara, LEGO parçalarından metallere pek çok insan kaynaklı atık var. Ve uzaydaki bu çöpler,  uzay yolculuklarının geleceği açısından tehlike arz ediyor. Heron Preston x NASA koleksiyonu, bu konuya dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Ünlüler tarafından çok sevilen bir tasarımcı olan Heron Preston’un uzay temalı yeni koleksiyonunda 31 parça var. Koleksiyonda 3M naylon parkalar ve pantolonlar, metalik astronot montları, sweatshirtler, tişörtler, kepler, sırt çantaları ve çoraplar bulunuyor. Özellikle sırt çantası Paris’teki defilede büyük beğeni toplasa da modacının kişisel favorisi eşofman altı.

Vintage NASA Logosu

Tüm parçalar NASA’nın simgeleşmiş beyaz uzay kıyafeti ve bunun yapıldığı malzemelere odaklanıyor. Dolayısıyla bir anlamda Neil Armstrong tarafından da giyilmiş bu ikonik üniformayı yeniden yorumluyor.  Kıyafetlerin hepsinde NASA’nın 1972 yılında yaratılan ve 1992 yılında kullanımı durdurulan, “Worm” takma adlı vintage logosu yer alıyor. Bu logonun kullanılabilmesi için uzun zamandır NASA ile çalışmanın hayalini kuran Preston; NASA yetkilileri ile görüşerek kullanım ve renk kurallarına uymak kaydıyla özel bir izin almış.

Preston’dan Koleksiyonun Tanıtımı İçin Kısa Film

Koleksiyonun duyurusu için Heron Preston tarafından çekilen kısa film Above the Clouds, tasarımcının 3. koleksiyonunun ardındaki süreci belgeliyor. 6 aylık bir zamanı kapsayan film, Heron Preston’un koleksiyonun en öne çıkan parçasını bir mankene giydirip  stratosfere göndermesiyle bitiyor.

Görsel: Heron Preston