Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havadan Yapılmış Bir Çantayı Kullanır mıydınız?

Havadan Yapılmış Bir Çantayı Kullanır mıydınız?

Coperni; NASA'nın kullandığı aerojel malzemeyle tasarladığı, %99'u havadan yapılmış yeni çantası Air Swipe Bag’i tanıttı.

Coperni, yüzde 99’u hava ve yüzde 1’i camdan oluşan yeni Air Swipe Bag’i sonbahar-kış 2024 koleksiyonu kapsamında görücüye çıkardı. Parisli moda evi, taşınabilir bir CD çalara benzeyen çantayı yaratmak için NASA’nın kullandığı ve dünyanın en hafif katı maddesi olarak nitelendirilen nanomateryal silika aerojelini kullanmış. Aerojel, “bir jelin içerisindeki sıvı bileşenin hava ile değiştirilmiş olan katı maddeleri” olarak tanımlanıyor. Duman gibi görüntü verdiği için donmuş duman, katı duman veya mavi duman diye de anılıyor. Coperni, bu çantayı Profesör Ioannis Michaloudis ile birlikte geliştirmiş.

Sadece 33 gram

Çanta ilk bakışta sisli bir görünüme; bir yerde sıkışıp kalmış bulutları andıran bir görselliğe sahip. Son derece hafif ve aynı zamanda da çok kırılgan görünüyor. Oysa çantanın malzemesi olan nanomateryal silika aerojel, son derece hassas ancak kırılgan olmayan bir nanomateryal. 1.200 santigrat dereceye kadar aşırı ısıya ve ağırlığının 4000 katı basınca dayanabildiğinden, NASA bu malzemeyi 1999 yılında Dünya’ya bir kuyruklu yıldızdan örnekler getiren ilk uzay aracı olan Stardust’ta kullanmış.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

coperni (@coperni)’in paylaştığı bir gönderi

Aerojel; gözenekli, düşük yoğunluklu ve dokunulduğunda katı olarak algılanan bir malzeme. Coperni, FW24 şovu sırasında tanıtılan çantanın kullanılabilirliğiyle ilgili detayları henüz açıklamadı. Tek açıklama, Air Swipe Bag’i yalnızca 33 gram ağırlığında olması. Ayrıca videoya bakılırsa, Air Swipe Bag bir koruma çantasının içinde muhafaza edliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

coperni (@coperni)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Coperni