Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Warner Bros.’un Tasarımdaki Hesap Hatası

Warner Bros.’un Tasarımdaki Hesap Hatası

100. yılı nedeniyle parlak altın renkli ikonik logosunu mavi-beyaz minimal bir tasarımla değiştiren Warner Bros.'un ikinci kez logo yenileme kararının arka planına göz atıyoruz.

2021 yılında şirketin 100. yılı sebebiyle 1984 yılından bu yana kullandığı logosunda değişime giden ve ihtişamlı parlak altın sarısı kemerini atarak mavi ve beyaz olmak üzere yine iki renkli ancak daha minimal bir görünüme bürünen Warner Bros., eski tasarımını çabuk özlemişe benziyor. Pentagram adlı tasarım şirketi tarafından modernize edilmiş logoyu Warner Bros Pictures’da kullanmaya devam eden şirket, Warner Bros. Discovery için eski logosunun kemersiz yeni bir versiyonunu yarattı. Böylece 1993 yılından beri güncellenmeyen Warner Bros logosu, tasarım süresi dahil olmak üzere yalnızca dört yıl içinde iki kez yeniden tasarlanmış oldu.

Chermayeff & Geismar & Haviv tarafından 1948 yılındaki orijinal logo temel alınarak hazırlanan tasarımın bu yıl itibarıyla tüketiciye dönük Warner Bros. marka ailesinin resmi logosu görevini üstleneceği belirtiliyor. Sinematik yaratıcılıkla ilişkilendirilen geçmiş tasarımındaki üç boyutlu gradyan görünümlü kalkanı iki boyuta indirgeyen yeni tasarım, altın oranı yakalamayı hedefleyen mavi-beyaz versiyona kıyasla daha yuvarlak bir şekle sahip.

Değişimle ilgili henüz resmi bir şirket açıklaması olmamasına karşın tasarım stüdyosu logo değişikliğinin tasarımın her filmin arka planına  kolaylıkla uyarlanabilir şekilde olması gerektiği için yapıldığını ifade ediyor. 100. yıl kutlamaları için “Her hikayeyi kutlamak” sloganlı bir kampanya yayınlayan şirket, resmi açıklama olmasa da kampanya sloganıyla bu değişikliğin nedenini anlatıyor. Logo tasarımında ‘farklı uygulama alanlarına uygulanabilir olma’ gibi temel bir noktayı tam olarak karşılayamayan mavi-beyaz tasarımın içeriklerde kullanımının işlevsel olmaması nedeniyle Warner Bros. kısa süre içinde ikinci bir logo tasarımına ihtiyaç duydu.

 

Warner Bros. logosunun içeriklere uyarlanabilmesi şirket için oldukça önemli. Zira filmin türüne ve konusuna göre intro bölümünde değişen Warner Bros. logosunun bir hayli hayranı var. Şirketin yakın zamanda yaşadığı kısa süreli bu logo karmaşasından etkilenen bir TikTok kullanıcısı, ikonik Warner Bros. logosunun uyarlandığı filmleri derlediği bir video paylaştı. Kısa sürede 2,6 milyon görüntüleme ve 500 bin üzerinde beğeni alan video, şirketin son logo revizyonunun da adeta görsel bir açıklaması gibi. Akıllara Jeffrey Zeldman’ın şu sözü geliyor: “İçerik tasarımdan önce gelir. İçeriğin olmadığı yerde tasarım tasarım değil, dekorasyondur.”

@alexcolemann Whats your fav? #warnerbros #warnerbroslogo #movietok #max #filmtok #bestlogo #warnerbrosstudio #movies #movieranking #thebatman #joker #bladerunner2049 #barbiemovie #harrypotter #thematrix #manofsteel #aquaman #fyp #greenscreen ♬ original sound – Cole


Görseller: Twitter, Youtube, TikTok