Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tarihin En Eski 3 Boyutlu Açık Hava Reklam Panosu

Tarihin En Eski 3 Boyutlu Açık Hava Reklam Panosu

adidas, Suudi Arabistan için tasarladığı 2023-2024 sezonu iç saha formasını antik kaya mezarını üç boyutlu açık hava reklam panosuna dönüştürerek tanıttı.

2023-2024 sezonu için Suudi Arabistan’ın iç saha formasını tasarlayan adidas, yeni tasarımını antik kaya mezarını üç boyutlu açık hava reklam panosuna dönüştürerek tanıttı. adidas’ın ilk kez 2004 yılında başlattığı İmpossible is Nothing kampanyasının bir parçası olarak hazırlanan çalışma için Suudi Arabistan’da çok sayıda kaya mezarının bulunduğu ve ülkenin en önemli arkeolojik alanlarından biri olan Hegra veya Mada’in Salih adıyla bilinen turistik ören yeri seçildi. adidas tarafından reklam panosu görevi görmesi için belirlenen yer ise bölgenin en büyük lahdi olan yaklaşık 22 metre yüksekliğindeki ikonik kaya mezarı Qasr Al Farid.

2019 yılında turistlerin ziyaretine açılan antik kentte, adidas aktivasyonu antik mezara herhangi bir zarar verilmeden CGI (Computer Generated Imagery) teknolojisi kullanılarak oluşturuldu. adidas aynı teknolojiyi kullanarak Messi’nin Dünya Kupası zaferini kutlamak amacıyla 150 metre yüksekliğindeki Dubai Frame’de yayınladığı 3 boyutlu açık hava reklam çalışmasıyla sosyal medyada hayli konuşulmuş ve 250 milyon organik görüntüleme almıştı. The Drum’a konuşan adidas Pazarlama Direktörü Paul O’Connor, “Fiziksel bir aktivasyona kıyasla yatırım getirisi inanılmaz. CGI kesinlikle geleceğin kendisi.” yorumunda bulundu. Diğer bir ifadeyle adidas’ı CGI uygulayabileceği her alanda görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Görseller: Twitter, TheDrum