Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tükenmişlik Sendromuna Işık Tutan Mumlar

Tükenmişlik Sendromuna Işık Tutan Mumlar

P3 Missionen, insan boyutundaki mum figürlerle Danimarka gençliğini etkisi altına alan tükenmişlik sendromuna dikkat çekti.

Danimarkalı yayıncı P3 Missionen’e göre, ülkedeki gençlerin %44’ü tükenmişlik sendromu yaşıyor. P3 Missionen, bu sosyal sorun hakkında farkındalığı yaymak için multidisipliner yaratıcı ajans Uncle Gray ile iş birliği yapmış. Hazırlanan kampanya kapsamında; Danimarka’nın büyük şehirlerinde ülkenin tükenmiş gençliğini temsil eden, insan boyutunda mumlar yerleştirilmiş.

Tükenmişlik nedeniyle eriyip giden bir nesil için yeni politikalar gerekli

Kampanya, Danimarka okullarında çocuklar için ruh sağlığı eğitimine ayrılan bir gün olan 9 Mart Ruh Sağlığı Günü’ne denk getirilmiş. Her biri yaklaşık 187 pound ağırlığında olan mumların dökümlerinin alınması iki gün sürmüş. Mumlar, bu sorun çözülmezse bir neslin eriyip gideceğini gösteriyor.

Heykeller, yaklaşık iki ay içinde tamamen eriyerek gençlerin zihinsel durumunu yansıtacak. P3’e göre bu, çok gerçek bir geri sayım temsili sunuyor. Yayıncı, bu heykellerle birlikte gençlerin içindeki ateşi devam ettirmek için yeni girişimler yapılması çağrısında da bulunuyor. Bu amaçla politikacılara ve kanun yapıcılara mumların daha küçük versiyonlarını göndermiş.

Uncle Grey’in COO’su Charlotte Porsager, “Yıllardır fiziksel sağlığın önemine odaklandık; şimdi zihni zinde tutmaya odaklanma zamanı. Bu proje ile bunun önemine ışık tutabileceğimizi ve gençlerin mücadelelerinde yalnız olmadıklarını anlamalarına yardımcı olabileceğimizi umuyoruz.” diyor.

Tükenmişlik Sendromu

Görsel: YouTube