Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The New York Times’da Yayınlanan Tavukça İlan

The New York Times’da Yayınlanan Tavukça İlan

Laboratuvar ortamında yetiştirdiği tavuk etine FDA'den onay alan ilk şirket olan Upside Foods, The New York Times'a verdiği tam sayfa ilanla tavuklara tavukça seslendi.

California merkezli sürdürülebilir kültürlü et yetiştirmeyi amaçlayan gıda teknolojisi şirketi Upside Foods, The New York Times’a verdiği tam sayfa ilan ile tavuklara kendi dillerinde seslendi. Tavuklar için açık bir mektup yayınlayan şirket, Rethink imzalı ilan çalışmasında tavuklara Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’nın yakın zamanda kendileri için onayladığı bir kararın müjdesini verdi.

Upside Foods, laboratuvar ortamında yetiştirdiği tavuk etine FDA tarafından onay alarak bu konuda güvenilirlik kazandığı açıklanan dünyadaki ilk şirket oldu. Şirket, doğrudan hayvan hücrelerinden et, kümes hayvanları ve deniz ürünleri yetiştiriyor.

Bu ürünlerin bitki bazlı, vegan veya vejeteryan olmadığını belirtelim. Şirketin iş modeli, milyarlarca hayvanı büyütmeye ve kesmeye gerek kalmadan et üretimini kapsıyor. Tavuğun hücre kültürlerinden üretilen FDA onaylı etin, ABD Tarım Bakanlığı’nın denetlemesinin ardından satışa sunulması planlanıyor.

“Bawk bawk” şeklinde The New York Times’ta yayınlanan tam sayfa ilanda tavuklara yemek masasından kovulmalarının nedeni açıklandı. FDA onayını ilk kez tavuklara duyurmak isteyen şirketin açık mektubunun tavukça olmayan İngilizce versiyonunu okumak isteyenler ise reklamda yer alan QR kodunu taradılar veya kampanya için oluşturulan upsidechickenletter.com web sitesini ziyaret etmek üzere yönlendirildiler.

Daha önce dünyada hücre kültürlerinden üretilen etlerin satışına izin veren ilk ülke Singapur olmuştu. San Francisco merkezli Eat Just Inc şirketi, 2020 yılında laboratuarda yetiştirilen tavuk etini satmak üzere ülkeden izin aldığını duyurdu. Eat Just Inc, ayrıca 2023 yılı itibarıyla Asya’nın en büyük kültürden et üretim tesisini açacağını açıkladı.

Görseller: Upside Foods, Instagram