Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oreo Nasıl Sosyal Medyanın Kralı Oldu?

Oreo Nasıl Sosyal Medyanın Kralı Oldu?

Oreo bugüne kadar sürdürdüğü ve çok ses getiren sosyal medya stratejisini yine ödüllük bir video ile özetlemiş.

Oreo’dan Super Bowl Gecesi Twitter Özel Dersi ve Oreo Kit Kat’ı Twitter’da Canlı Canlı Yedi haberlerini hatırlarsınız. Eğer hatırlamıyorsanız lütfen bu habere kısacık bir ara verip diğer iki haberi ayrı sayfalarda okuyup buraya geri dönün 🙂


Oreo sosyal medya dinamiklerine en hakim olan marka olarak her türlü krizi ve fırsatı değerlendiriyor, yalnızca o gün için çok paylaşılan içerikler yaratmıyor aynı zamanda belki de yıl boyu en önemli eğitimlerde, etkinliklerde ve konferanslarda vaka örneği olacak, sunumlara girecek işlere imza atıyor.

gerçek zamanlı pazarlama üzerine bir sunum izlemiştik, Oreo örneği yine başroldeydi. Super Bowl gecesi yaptıkları işte öne çıkan markanın gece boyu ajansları 360i’da olması ve krizi anında değerlendirebilmek için, prodüksiyonu hemen onaylayabilmeleriydi.

Oreo şimdi de tüm bu işlerinin arkasındaki stratejinin isminin Daily Twist olduğunu söyleyen ve bunun ne olduğunu anlatan bir video hazırlamış. Dillere destan olacak bir iş olmuş.

Marka gündemdeki konuları, mimleri, trendleri takip ediyor ve doğru zamanda kendi yorumunu katarak hemen kullanıyor.

Oreo’nun Daily Twist adlı tüm stratejisinin arkasındaki brief, yani dert “gençleşmek”miş, bulduğu derman da “her günü yakalayan içerikler üretmek” Alınan sonuçlar ve stratejinin devamı videoda.

O yakaladıkları günlerden bazıları aşağıda 🙂