Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Happy Deed: İyilik Paylaşma ve Yardımlaşma Ağı

Happy Deed: İyilik Paylaşma ve Yardımlaşma Ağı

Sadece iyiliğin ve olumlu hislerin yer aldığı bir dostluk girişimi.

Hepimizin ortak arzusu daha güzel ve barışçıl bir dünyada yaşamak. İnsanlarla konuşurken artniyetli olduklarını düşünmeden, çıkar veya zarar gözetmeden, selam verip borçlu çıkmadan bir arada mutlu yaşayabilen bir toplum modeli kimsenin itiraz etmeyeceği bir ütopya.

Dünyanın daha yaşanılabilir ve güler yüzlü olması için değiştirmemiz gereken birçok düşünce ve karakter var. Ve eğer dünyayı bu yönde değiştirmek istiyorsak kendimizi ve çevremizi deneyin ilk kobayları olarak sunmalıyız. 

Bu güzel düşünceleri beslemek için Amsterdamlı iki girişimci Happy Deed isimli bir vakıf kuruyor. Vakıf çatısında aynı isimle geliştirdikleri uygulama da gün içerisinde yapılan iyilikleri paylaşabileceğiniz bir platform halini alıyor. 

İyiliklerin gizli ve isimsiz yapılması telkin edilse de dünyanın birçok yerinde birçok kötü olay yaşanırken iyiliğin tükenmediğini görmek hem umut ve neşe bahşediyor. Bu güzellikleri çevremizle paylaşırken uygulama aracılığıyla paylaşım çapımızı ülke ve sosyal sınırların dışına taşımak Happy Deed’in temel amacı. 

Happy Deed’in iOS uygulaması markette bulunabiliyor. Android yazılımı ise çok yakında yayınlanacak. Uygulama Hollanda merkezli olduğu için üretilen içeriğin bir kısmı İngilizce bir kısmı de Felemenkçe. Fakat metni her ne kadar anlamasak da görselden fikir yürütmek hiç de zor değil.

Görsel; Happy Deed
Manşet görseli düzenlenmiştir.