Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı

İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen konferans, bu haftasonu insanın içini ısıtan şeyler yapan 10 kişiyi tanımaya çağırıyor.

Umut ve ilham vermeyi amaçlayan ve kötülükler kadar güzelliğin de paylaşılarak çoğalacağına inanan Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, başlığıyla bile insanın içini ısıtacak bir etkinlik organize ediyor; İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı.

Hayatın onlara biçtiği yolun dışına çıkıp kendi rotalarını tayin etme hürriyetine vakıf olan 10 güzel insan 19 Aralık, Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü’nde doğayı, sürdürülebilirliği, çevreyi ve güzellik yaratmayı seven iyi insanlarla bir araya gelecek. Buradan ücretsiz kayıt olabileceğiniz konferans; ekolojik bozulma, doğanın ve türlerin yok olması, sağlıksız gıda üretimi, enerji krizi, ekonomik ve sosyal krizler, sürdürülebilir olmayan yaşam modelleri konusunda farkındalık yaratarak ekolojik sosyal girişimcilik örneklerini daha da görünür kılmayı hedefliyor.

İyi Şeyler Yapan Güzel İnsanlar Konferansı’nın konuşmacıları;

  • Fırınımdan Ekmekler: İki çocuklu ev babası. Atalık tohumlardan üretilmiş, ekolojik ürünlerle ve kendi hazırladığı ekşi mayayla yaptığı ekmekleri, yürüyerek ve gülümseyerek dağıtıyor. 
  • Bisikletli Sahaf: Beş kuruşsuz bisikletle Avrupa’yı dolaşan iki genç. Bisikletle tohum ve kitap dağıtmaya ve iyilik saçmaya devam ediyorlar. 
  • Lisinia Çiftliği: Burdur’da “Yaban Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi” kurup yaralı hayvanları tedavi eden, hayvanlar tarım ilaçlarıyla zehirlenmesin diye göl havzasında ekolojik lavanta üretimine başlayan veteriner. 
  • Ormanevi: Şehir kökenli çoban. Dünyayı değiştiriyor. 
  • Tohumdan Sofraya: Baktılar köylü ürettiği temiz gıdayı satamıyor, şehirli de temiz gıdaya ulaşamıyor. Tası tarağı toplayıp kırsala yerleşip bu kısır  döngüyü kırmak için çalışmaya başlayan çift. 
  • Bisikletli Kurye: Sıkışık İstanbul trafiğinde, bisiklet üstünde, sıfır fosil yakıtla kurye taşıyan, bisiklet cambazları.
  • Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali: Çünkü bazen bir film, bin sözden daha etkili. 
  • Makarna Lütfen!: Sebze sevmeyen kocası ve çocuğuna sebze yedirebilmek için evde yaptığı makarnanın içine karnabahar koymaktan, organik sertifikalı bir markaya dönüşüm hikayesi.
  • Kır Çocukları: Çekirdek bir aile; öğretim görevlisi bir adam, mimar bir kadın, iki çocuk. Herkesin konuşup cesaret edemediği şeyi yapar, şehirden köye taşınırlar. Şehirlinin bilgisi, köylünün emeğiyle bir araya gelir. Ve masal başlar…
  • Permakamp: Gıda üreten ortak yaşam alanları yapanlar. Çocuklar (ve büyükler) toprağa dokunsun, havucun ağaçta yetişmediğini görsün diye. AVM’de değil, doğada oynasın diye.

Görsel; Buğday Derneği