Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tipografik Mini Golf Sahaları

Tipografik Mini Golf Sahaları

Ödüllü mobil oyun Alphaputt, her biri farklı temaya göre tasarlanmış tipografik mini golf sahalarındaki detaylarla eğlencenin dozunu artırıyor.

Tipografili tasarımlar, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. 36 Days of Type maratonunun da etkisiyle yıllardır çok ilginç projelere tanık oluyoruz. Nakışlı, beden olumlamalı, ukiyo-e’li, LEGO’lu, çizgi filmli, canavarlı derken birçok tipografi ve alfabe tasarımı yapıldı. Hepsine buradan göz atabilirsiniz. Bu defa ise tipografiye dayanan tasarımıyla dikkat çeken Alphaputt isimli oyun var karşımızda.

Tipografik sahalar, beklenmedik engeller

Bir iOS oyunu olan Alphaputt‘ta tipografi golf sporuyla buluşuyor. Sennep Games tarafından yaratılan bu oyun, oyuncuya dijital mini golf sahalarında atış yapma imkanı sunuyor. Oyuncu, 2 farklı oyun döngüsü arasında tercih yapabiliyor. Bir tanesi, oyuncunun kendi belirleyeceği kelimelerin harflerini temsil eden sahalar üzerinden ilerlemesi diğeri ise A’dan Z’ye tüm alfabenin tüm sahalarında oynamak.

Her saha; hız treni, suşi restoranı, pikap ve UFO iniş alanı gibi beklenmedik temalarla ve dikkat dağıtıcı engellerle oyuncunun karşısına çıkıyor. Oyun piyasaya sunulduğundan bu yana Apple App Store, The FWA ve Webby Awards dahil olmak üzere sektör devlerinden çok sayıda ödül ve övgü toplamış. Alphaputt, iPhone’da ve iPad’de kullanılabiliyor. Oyunu deneyenlere göre ekranın büyük olması oynamayı kolaylaştırıyor.

Görsel: Sennep Games