Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalıştığınız Alan Üzerine Gölge Düşmeden Aydınlansın

Çalıştığınız Alan Üzerine Gölge Düşmeden Aydınlansın

Ravi Varma'nın aydınlatma tasarımı MESA, çalışma alanınıza gölge düşmeyecek şekilde yeteri kadar ışık sunuyor.

Aydınlatma tasarımcısı Ravi Varma, özellikle açık hava aktiviteleri söz konusu olduğunda pek çoğumuzun deneyimlediği önemli bir sorunu tespit etmiş. Açık havadaysak ve hava karardıysa çalışmak istediğimiz alanı yeteri kadar aydınlatmakta zorlanıyoruz. Dahası ışık kaynağı çalıştığımız alana uzak kalabiliyor ve kendi gölgemiz bu alanın üzerine düşebiliyor. Varma, 2 yıl süren uğraşların ve onlarca prototipin ardından tüm bu sorunlara çözüm olacak MESA’yı tasarlamış.

Hava karardığında özgürce çalışma imkanı veren aydınlatma sistemi

Masa üzerinde duran ayaklı bir çubuk görünümünde olan MESA, çalıştığınız alana yeteri kadar yakından ve yoğun ışık veriyor. Kafa hizanızdan yüksekte olmadığından vücudunuzun gölgesi de masaya vurmuyor. Ayrıca ışık tamamen masa üzerine yöneldiğinden rahatsız edici bir şekilde gözünüze girmiyor. Altında çalışabileceğiniz kadar yüksekliği olan, üzerinden bakabileceğiniz kadar alçakta duran bir aydınlatma tasarımı olarak tanımlayabiliriz MESA’yı. MESA ile kitabınızı rahatça okuyabilir, çizim yapabilir, yemek yiyebilirsiniz.

Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın

Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın

Tek bir şarjla 50 saat aydınlatma

LED ampülleriyle yumuşak bir ışık veren MESA’yı, katlanabilir olduğundan dilediğiniz her yere rahatlıkla götürebilirsiniz. Katlandığında 2,54 cm x 5,08 x 33,02 cm boyutlarına inen tasarım, hemen hemen 1 su şişesi kadar yer kaplıyor. Katlanması için kurulan sistemde, görme engellilerin kullandığı katlanır bastonlardan esinlenilmiş. Çok hafif alüminyum malzemeden yapılmış. Ayrıca su geçirmiyor ve paslanmıyor. Lityum-iyon pili, Mikro USB girişinden şarj edilebiliyor. Tek bir şarjla 50 saat boyunca ışık verebiliyor. Dolayısıyla her gün 7 saat kullandığınızda şarjı bir haftayı aşkın bir süre idare edebiliyor. Işık; düşük, orta ve parlak olmak üzere 3 ayrı seviyeye ayarlanabiliyor.

İç mekanda çalışma lambası

MESA’nın tasarım hikayesi, açık hava üzerine yoğunlaşıyor ama aslında iç mekanlarda da oldukça işe yarayabilecek bir ürün. Örneğin tasarımcılar, sanatçılar, teknisyenler çalışma masalarında iyi bir aydınlatma sistemine ihtiyaç duyduklarından çalışma lambası olarak kullanabilirler. Bir çizimin ya da tasarımın Instagram için fotoğrafını çekerken dahi masaya kendi gölgenizin vurmadığı bir açıyı yakalamak zorken, MESA bu anlamda yaratıcı insanlara büyük kolaylık sağlıyor.

MESA, 35.000 dolarlık fon hedefini aşarak 14 Eylül 2017’de 41.643 dolar destekle Kickstarter kampanyasını başarılı bir şekilde tamamlamış.

Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın

Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın

Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın

Çalıştığınız Alan Gölge Düşmeden Aydınlansın

Görsel: Kickstarter