Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birbirine Bağlanan Üçgenlerle Aydınlanın

Birbirine Bağlanan Üçgenlerle Aydınlanın

Smartbunch, mıknatıslar aracılığıyla birbirlerine bağlanan üçgenler sayesinde modüler bir yapı sunan, esnek bir aydınlatma çözümü.

Aydınlatma tasarımı alanında pek çok yenilikçi yaklaşım görüyoruz. Bunlara son örneğimiz de Londra merkezli bir teknoloji ve tasarım şirketi olan Smartbunch’tan geliyor. Geçtiğimiz günlerde Kickstarter üzerinde fonlamaya açılan Smartbunch Light, modüler yapısıyla tüketicilere esnek ve farklı bir aydınlatma çözümü sunuyor.

Smartbunch’ı tanımlamak biraz zor. Lamba ile ampül arası bir aydınlatma çözümü olarak düşünülebilir. Standart lambalarda bulunan ampül ve lamba yerine bu ikisinin işlevini bir arada sunabiliyor. Böylece daha fazla ışık için daha güçlü bir ampül almak gibi gereklilikleri ortadan kaldırıyor. Sabit, katı ve değişmez bir lamba değil; sahibinin ihtiyaçlarına göre evrim değiştiren bir aydınlatma yaratıyor.

Farklı Özelliklerde Üçgenler

Smartbunch, şık görünümlü LED üçgenler içeren tasarımıyla modüler bir yapı sunarak farklı ihtiyaçlara cevap veriyor. Mıknatıslar aracılığıyla bağlanan bu üçgenler yardımıyla lambanın şekli, boyutu ve ışık miktarı isteğe göre ayarlanabiliyor. Üçgenler, patentli Touch&Play teknolojisi sayesinde birbirlerine güç veriyorlar. Üçgenler arasında farklı işlevler için özel üçgenler bulunuyor. Sarkıt veya masa tipi lambalar için elektriğe bağlanan özel üçgenlerinin yanı sıra daha fazla esneklik için şarj edilebilir batarya üçgeni de var. Bunlar ışık üçgenleriyle birlikte kullanılarak lambanızı yaratıyor. Işık üçgenleri güç üçgenleriyle bağlandığında lambanız çalışır hale geliyor.

Smartbunch’ın dikkat çekici bir başka özelliği ise akıllı evlerle uyumu. Çok yakın gelecekte lambaya hoparlör, kamera, yapay zeka asistanı, ekran, solar enerji hücresi, koku yayıcı gibi özellikler sunan özel üçgenler eklenmesi için çalışılıyor. Tüm bunların bir uygulama ve bir merkez üzerinden yönetimiyle Smartbunch, sadece bir aydınlatma görevi görmek üzere tasarlanmamış, aynı zamanda akıllı evlerin kontrol merkezi de olabilecek.

smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_6

Zevkinize ve İhtiyacınıza Göre Şekil Verin

Smartbunch ile ışığın şekli ve miktarı değiştirebildiğiniz gibi ışığı saran dış malzemeyi de seçebiliyorsunuz. Beyaz opal, cilalı paslanmaz çelik, bakır ve huş gibi seçeneklerle zevkinize ve dekorasyon anlayışınıza göre bir lamba oluşturabiliyorsunuz.

Smartbunch’ın esneklik sağlayan tasarımıyla her ihtiyaca göre bir aydınlatma çözümü yaratılabiliyor. İsterseniz masanız için bir sarkıt, bir okuma lambası, açık havada veya kampta bir aydınlatma, romantik anlar için mum ışığı etkisi veya bambaşka bir alan için bambaşka bir çözüm… Tüm bunları bir lambada bulabiliyorsunuz. Üstelik mıknatıs içerdiğinden kolaylıkla metal yüzeylere yapışabiliyor, böylece yüzey aydınlatması olarak da kullanılabiliyor.

Smartbunch, akıllıca düşünülmüş şık bir aydınlatma aracı. Akıllı özelliklerin de entegrasyonuyla aydınlatma alanına fonksiyonel ve yenilikçi bir çözüm katacağı muhakkak. Kickstarter üzerinde halen devam eden kampanyasında; 4,8 ve 20 üçgenli paketlerin yanı sıra kişiselleştirilmiş özellikler sunan daha geniş paketler de var. Teslimata Ekim ayında başlanması planlanıyor.

smartbunch_kickstarter_bigumigu_52

smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_ smartbunch_kickstarter_bigumigu_ smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_ smartbunch_kickstarter_bigumigu_ smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_

smartbunch_kickstarter_bigumigu_ smartbunch_kickstarter_bigumigu_

 

 

 

Görsel: Kickstarter