Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Popüler Diziler Eski Tip Çizgi Romanlara Dönüşürse

Popüler Diziler Eski Tip Çizgi Romanlara Dönüşürse

İllüstratör Isaac H. en sevdiği televizyon dizilerini eski çizgi romanların stilinde yorumluyor.

Popüler kültürün ürünlerini çizgi roman ve kitap kapağı olarak yorumlayan pek çok ilginç projeye şahit olduk. Black Mirror bölümlerinin ve David Bowie şarkılarının çizgi roman kapaklarına dönüştüğü işler bana göre en unutulmaz olanlardı. Şimdi de TV dünyasının en tanınmış dizilerini yorumlayan harika bir vintage çizgi roman kapağı serisi var sırada.

Gerçek dünyadan kaçış kültürü

Gözler eriyene kadar arka arkaya dizi izlemek, günümüzün en iyi kendine zarar verme yöntemlerinden biri olsa gerek. Gerçi çok kaliteli yapımlar insanda adeta kitap okumuş gibi bir etki de yaratabiliyor. Ne olursa olsun zamanın ruhu bu ve çoğumuz saatlerce kımıldamadan o ekranın karşısında transa geçiyoruz. Belki bu tutkulu izleme hali, bir nebze eskinin yatağa uzanıp çizgi roman okuma alışkanlığını da anımsatıyor. İkisi de gerçeklikten kaçmayı sağlayan deneyimler. CIH Studios’tan illüstratör Isaac H. klasik çizgi roman tutkusunu, modern dizilerle harmanlayarak bu iki deneyimi iç içe geçiriyor.


Sanatçı; Netflix’in animasyon dizisi Disenchantment’ı, Fox’un Bob’s Burgers’ı ve Malcolm in the Middle’ı ve Showtime’ın Dexter’ı gibi çağdaş yapımları Archie ve Beano gibi eski tarzlarda çizgi roman kapakları olarak hayal etmiş. Bazen de Back To The Future filminde olduğu gibi dizi harici kült filmleri ele almış

Daha fazla nostalji için Isaac H.’nin Instagram’ına göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram