Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekanın Bir Kelimeden Yarattığı Eserler

Yapay Zekanın Bir Kelimeden Yarattığı Eserler

Yapay zeka destekli uygulama WOMBO Dream, kullanıcıların yazdığı kelimelere ve tercih ettiği stillere göre görseller oluşturmaya imkan tanıyor.

Yapay zeka destekli uygulamalar yada araçlarla yaratılan görseller, gerçekçi resimler, film posterleri ve portreler farklı tarzlarda ve yazılımlarda karşımıza çıkıyor. Metinden görüntü oluşturabilen en iyi yapay zekalı araçları derlediğimiz habere buradan göz atabilirsiniz. Wombo AI’ın yaratıcıları tarafından üretilen WOMBO Dream adlı uygulama da farklı türlerde tamamen dijital tablolar yaratmak için sadece kelimelere ve birkaç saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Yapay zekalı destekli görseller oluşturmaya yarayan WOMBO Dream, eseri adeta kendisi yaratıyor. Uygulamayı geliştiren ekibi yüklenen fotoğraflardaki dudakları şarkılarla senkronize ederek hareketlendiren wombo.ai uygulamasından da hatırlayabilirsiniz. Şimdi sırada canlı renklerin, büyülü şekillerin ve gerçeküstü eserlerin ortaya çıktığı wombo.art ile karşımıza çıkıyorlar.

Fantastik bir dünyaya geçiş

Uygulama iOS ya da Android üzerinden ücretsiz indirilebiliyor. İsterseniz internet sitesi üzerinden de hiçbir yükleme yapmadan deneyimleyebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra anahtar kelimenizi/kelimelerinizi girdikten sonra çeşitli sanat stilleri arasında tercih yapıp geriye kalan tüm üretim sürecini yapay zekanın hünerli üretimine bırakıyorsunuz.

Ortaya çıkan eserler sanat stili seçimine bağlı olarak kimi zaman daha mistik kimi zaman daha renkli. Bazen pastel tonlarda bazen de fantezi evrenlerine açılan yapay zeka üretimi tablolarla karşılaşabilirsiniz.

wombo

Yapay zeka tarafından oluşturulan eserler daha erişilebilir ve kaliteli hale geliyor

Daha önceki haberlerimizde de değindiğimiz gibi yapay zeka tarafından üretilen 2 tür sanat var. Bunlardan biri NST diğeri ise haberini yazdığımız Artifly isimli araçta da kullanılan GAN teknolojisi. WOMBO Dream’de de metinlerin yapay zeka tarafından işlenip görseller yaratması için büyük ihtimalle açık kaynak kullanılıyor. Bir tür sinir ağı mimarisi olan ve Google Colab üzerinden ulaşılabilen VQGAN+CLIP uygulamaları kullanılıyor olması olası ancak geliştiriciler tarafından net bir paylaşım yapılmamış.

Yapay zeka tarafından oluşturulan sanat eserleri çok yeni bir şey değil aslında ama her geçen gün daha rahat erişilebilir ve hızlı sonuç alınabilir bir hale dönüyor. Open AI tarafından geliştirilen DALL-E ve biraz daha araştırma odaklı çalışan, anahtar sözcüklerden resimler üretebilen VQGAN+CLIP örnekler arasında. Ancak bu alana ilgili olan kişiler tarafından daha çok biliniyor. WOMBO Dream gibi yazılımların gün geçtikçe artması sanat yaratımında yapay zekanın daha rahat ve efektif kullanımı artıyor.

Yakın zamanda Twitter’da ve Reddit’te popüler olan uygulamayı deneyen birçok kullanıcı kendi tercihlerine göre kelimeler ve stil tercihi yaparak yapay zekanın üretimini paylaşıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

WOMBO (@wombo.ai)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: wombo.art