Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geri Dönüştürülmüş Malzemeden Üretilen Mücevher Koleksiyonu

Geri Dönüştürülmüş Malzemeden Üretilen Mücevher Koleksiyonu

Pandora, yenilenebilir enerji kullanarak laboratuvar ortamında ürettiği elmaslar ile yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın ve gümüşten hazırladığı yeni koleksiyonunu tanıttı.

Yıllık 340 ton gümüş ve 300 kg altın kullanımıyla mücevherat sektörünün toplam metal tüketiminin yüzde 75’ini gerçekleştiren Pandora, yeni koleksiyonunu tanıttı. Dünyanın en büyük mücevher üreticisinin yeni koleksiyonundaki elmaslar, gümüşler ve altınlar, fiziksel olarak madenlerden çıkarılan taş ve metallerle aynı özellikte bulunuyor. Ancak önemli bir farkları var: Yenilenebilir enerjiyle bir laboratuvarda yetiştirildiler ve kullanılan altın ve gümüş malzeme tamamen geri dönüştürüldü.

2020 yılında marka tarafından yapılan açıklamada 2025 itibarıyla, mücevher koleksiyonlarının tamamen geri dönüştürülmüş altın ve gümüş kullanılarak hazırlayacağını duyurmuştu. Pandora bu doğrultuda, karbon ayak izini gümüş kullanımında 3’te 2 oranında, altın kullanımında ise yüzde 99’dan fazla oranda azaltmayı hedefliyor.

33 parçalık Pandora Brilliance adlı koleksiyonda kullanılan laboratuar ortamında üretilmiş elmasların, madenden çıkarılan elmasların sahip olduğu karbon ayak izinin yüzde 5’i kadar CO2 izine sahip olduğu açıklandı. Şirketin tahminlerine göre tüm elmas sektörünün elmas madenciliğini bırakması halinde gezegen 6 milyon ton CO2 salınımından kurtulmuş olacak. Bu rakam NewYork’taki tüm otomobilleri elektrikli alternatifleri ile değiştirmeye eş değer.

Brilliance, aynı zamanda markaya ait yeni Diamonds by Pandora kategorisinin de ilk koleksiyonu. 25 Ağustos’tan itibaren ABD ve Kanada’daki Pandora mağazalarında ve pandora.net web sitesi üzerinden satışa sunulacak. Her ne kadar mücevher sektöründeki örnekleri şimdilik Pandora ile sınırlı kalsa da, geri dönüşüm son dönemde farklı sektörlerden farklı markaların yoğun olarak eğildiği bir konu. Bigumigu’nun geri dönüşüm arşivinden örnek işlere göz atabilirsiniz.

Görseller: Pandora, Instagram.