Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tamamen Geri Dönüştürülmüş Malzemelerden İnşa Edilen “Döngüsel Yapı”

Tamamen Geri Dönüştürülmüş Malzemelerden İnşa Edilen “Döngüsel Yapı”

Dış yüzeyi geri dönüştürülmüş kapılarla kaplı olan “Pavillon Circulaire”, geri dönüşümün sınırlarını zorlamaya davet ediyor.

Encore Heureux Mimarlık tarafından tasarlanan “Pavillon Circulaire”in yapımında sadece inşaat alanlarında fazla olarak ayrılan, yanlış siparişlerden ıskartaya çıkan, stoklarda artık hurda değerine düşmüş malzemeler kullanılmış. Yalıtımı bile bir süper market çatısından çıkma mineral yünü ile yapılmış yapıya 180 adet kapı kullanılarak inşaa edilen ön cephesi karakterini vermiş.

İç mekan duvarları ve dekorasyonunda kullanılan malzemeler de tamamen geri dönüştürülen ya da hurdaya çıkan malzemelerden yapılma: Fuar pavyonu ayraçları, bir huzurevi inşaatından çıkma kalaslar ve hatta atık toplama alanından “kurtarılmış” ve elden geçirilmiş 50 iskemle…

Geri dönüştürülmüş malzemelerin mimarideki potansiyelinin de ispatı niteliğindeki proje, yine Paris’te gerçekleştirilen İklim Zirvesi’nin şehirde yarattığı havanın üstüne dikilmiş.

2016 başına kadar Hôtel de Ville’in önünde duracak olan “Pavillon Circulaire”, sergi, atölye veya münazaralara da ev sahipliği yapacak ve sonrasında sökülerek Paris’in 14. bölgesinde bir spor derneğinin lokali olarak kullanılmaya başlanacak.

Görsel; cyrus cornutcyrille weiner