Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayali Bir Gezegenden Gelen Seramik Yaratıklar

Hayali Bir Gezegenden Gelen Seramik Yaratıklar

Monsieur Cailloux, hayali bir gezegene ait seramik yaratıklar üretiyor.

Monsieur Cailloux’nun Paris’teki stüdyosu, MRCX isimli gezegenden gelen seramik yaratıklara ev sahipliği yapıyor. Serideki yaratıklar bir parça seramik numunesini andırsa da aslında hepsi çeşitli form, doku ve desen çalışmalarının ürünü. Genellikleri gövdeleri bir taş parçasını andırıyor ve hepsi 3 ayağı üzerinde duruyor.

Sanatçı yaratıkların her birini; çeşitli açılardan çekilmiş fotoğrafları, sıra numarası, boyutları ve gezegende bulunduğu nokta gibi detaylar eşliğinde paylaşıyor. Tıpkı bir bilimsel araştırmacı edasıyla hareket ediyor.

Bu uzaylı canlar, sahiplenilmeyi bekliyor

Paylaştığı bulgular arasında; canlıların yaşını ortaya koyan ağaç benzeri halkalar, ortalama hareket hızı, son görüldüğü saat ve karanlıkta parlama özelliği gibi ekstra şeyler de olabiliyor. Bu arada sanatçı satın alma yerine evlat edinme/sahiplenme terimini kullanıyor. Satılan parçalara da “adopted” ibaresini ekliyor.

“Zamanımın çoğunu güzelliği ve kusurlarıyla her zamanki gibi şaşırtıcı olan MRCX gezegeninde geçiriyorum. Seramiği keşfettikçe gezegenin farklı bölgeleri ve sakinleri hakkında giderek daha fazla şey keşfediyorum.” diyor sanatçı.

Bu ay sanatçının işleri, hem New Taipei City’deki YTF Gallery‘de hem de Portsmouth, New Hampshire’daki Nahcotta Gallery‘de sergilenecek. Paris’teki Club Sensible’da ise her zaman satışa açıklar.

Görsel: Monsieur Cailloux