Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Unutmadık, Unutamadık

Unutmadık, Unutamadık

İş Bankası, 6 Şubat depremlerinin her saniyesini tek tek saydığı "Unutmadık, Unutamadık!" filmiyle bugüne dair duygu yüklü bir mesaj veriyor.

Türkiye İş Bankası, dün yayına giren ve yaklaşık bir buçuk dakika süren filmiyle tüm ülkenin hislerine tercüman oldu. Film, 7,7 şiddetindeki ilk depremin süresi olan 65 saniyeye odaklanarak başlıyor. Dolayısıyla siyah ekranda 65 saniye süren bir ileri sayımı izlerken buluyorsunuz kendinizi. Tüm yaşananların,  yakından veya uzaktan şahit olduğunuz her acının hâlâ taze olduğunu hissediyorsunuz. Yitip giden yaşamların hesabını sorma isteği, bu konuda sorumluluğu olanlara duyduğunuz öfke de bu yaraya tekrar tekrar saplanan bir bıçak gibi orada duruyor. Bizler toplum olarak hem canlarımızı kaybettik hem de ruhumuzda iyileşmeyecek bambaşka yaralar açıldı.

“365 gündür geçmiyor”

İleri sayımın ardından depremin birinci yılının dolduğu ama 365 gündür bu acının dinmediği vurgulanıyor. Evet, bir yıl doldu ama her şey daha dün olmuş gibi. Unutmadık, unutamadık…

Geçmiş acı dolu, peki ya gelecek? Milletçe hâlâ birçoğumuzun depreme dayanıksız evlerde oturmak zorunda kaldığını unutabildik mi? Bence bu filmin izleyici üzerindeki en çarpıcı etkilerinden biri işte bu; izleyiciye söylediklerinden çok daha fazlasını hissettirmesi ve düşündürmesi. Siz ne dersiniz?

Kampanya, We İstanbul imzasını taşıyor. Filme Barış Manço’nun “Unutamadım” parçasının notaları eşlik ediyor. Künyenin tamamını aşağıda görebilirsiniz.

Künye:

Reklamveren: Türkiye İş Bankası
Reklam Ajansı: We İstanbul
Yönetici Ortak; Ayşe Aydın & Taflan Yörük
Kreatif Direktör: Asil Yıldız & Uğur Sönmez
Creative Integration Director: Serhat Varan
Yaratıcı Ekip: Alper Karan, Mustafa Hayit, Murat Oğuz Küçükada, Yağmur Yılmaz
Müşteri İlişkileri Lideri: Çiğdem Uyar
Müşteri İlişkileri Direktörü: Aydan Kibar, Ecem Gök
Müşteri İlişkileri: Büge Özcan, Selen Çelikler
Strateji Direktörü: Merter Balcı
Strateji Ekibi: Oğulcan Coşar
Prodüksiyon Lideri: Deniz Kunkut
Prodüksiyon Direktörü: Uğur Egemen İres
Prodüktör: Erdem Oflaz
Prodüksiyon Danışmanı: Ahmet Varol
Sosyal Medya Ekibi: Samet Yüce
Redaktör: Banu Yantur
Yapım Şirketi: İmaj
Müzik: 3K1A

Görsel: İş Bankası