Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bitkilerin Melodileri

Bitkilerin Melodileri

Christophe Guinet namıdiğer Monsieur Plant, yeni projesi SpinPlant ile bitkileri pikaplarla eşleştiriyor ve seçtiği şarkılar bitkilerin sesi oluyor.

Botanik sanatı alanında üretim yapan Christophe Guinet namıdiğer Monsieur Plant, eserlerini çağdaş temalar üzerine yapılandırıyor. Plant Your Mac (Mac’inizi Ekin) adlı projesinde, teknoloji bağımlılığını eleştirmiş, eski Mac bilgisayarları saksıya dönüştürmüşü. 2015 yılından bu yana ağaç kabuğuyla ikonik kahramanları ve ünlü markaların ürünlerini yeniden yaratan sanatçının Bark Vader adlı çalışmasına da yer vermiştik. Bu defa pikaplara ektiği çiçeklerle hem gözlerimize hem de kulaklarımıza hitap eden SpinPlant adlı bir projeye imza atmış sanatçı.

SpinPlant ve plak gibi çalan bitkiler

Monsieur Plant’in, SpinPlant adlı yeni projesinin Plant your Mac gibi önceki projelerinden öncekilerden farklı, pikapların çalışır durumda olmaları. Sanatçı, toplamda 4 farklı pikap-çiçek eşleştirmesi yapmış. Her pikabın üzerinde plak yerine bir bitki dönüyor. Çalan şarkılar bir bakıma bitkinin sesini temsil ediyor.

Monsieur Plant’in SpinPlant dahilinde yer verdiği şarkılar arasında SOKO’nun “First Love Never Die”, Lee Fields’ın “Faithful Man”, Sister Nancy’nin “Bam Bam”, John Forte & Valerie June’un “Give Me Water”, Hannah Williams & The Tastemakers’ın Work it out adlı parçaları yer alıyor. Belki de bu çiçekli pikaplar izleyiciden hangi bitkinin hangi şarkıyı söyleyebileceğini hayal etmesini istiyor. Siz ne dersiniz? Çiçeklerle eşleştirdiğiniz şarkılar var mı?

Monsieur Plant’in çalışmalarını, internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Monsieur Plant
Manşet görseli düzenlenmiştir.