Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzlerce Renkli Camıyla Kaleydoskop Etkisi Yapan Anaokulu Binası

Yüzlerce Renkli Camıyla Kaleydoskop Etkisi Yapan Anaokulu Binası

Çinli mimarlık ofisi SAKO Architects, Tianshui'da bir anaokulu için renkli camlarla süslü bir bina tasarladı.

Bir mimari yapıyı eğlenceli hale getirmenin çok sayıda yolu olabilir. Çatısına kayak pisti yerleştirebilir, yüzdürebilir veya tahteravalliye benzer bir şekilde hareketli bir yapı olmasını sağlayabilirsiniz. Çinli mimarlık ofisi SAKO Architects‘in yaptığı gibi kaleydoskop (çiçek dürbünü) etkisi yapan renkli camlarla bezeli bir anaokulu tasarlamak da alternatifler arasında!

Her şey çocukların yaratıcılığını harekete geçirmek için

Çin’in Tianshui kentinde bir anaokulunda gün ışığı binanın cam kubbesinden içeri süzülerek pencerelere, kapılara ve merdiven korkuluklarına yerleştirilmiş 483 polikromatik cama kendini bırakıyor. Bu durum geniş binaya gün ışığının konumuna göre sürekli değişen bir etki veriyor. Beyaz duvarlar ve minimalist ahşap mobilyalar değişen ışıkla birlikte farklı renklere bürünüyor.

View this post on Instagram

中国甘粛省天水市に、弊社が設計監理を担当した幼稚園「天水カレイドスコープ」が1月8日竣工を迎えました。 合計438枚、10色の色ガラスを、窓や手すりに用いています。 アトリウムのガラス屋根から差し込んで来る太陽光は、色ガラスを透過したり、反射したりして様々な色の陰影をつくり出します。 色同士が重なって別の色になったり、垂直面から水平面へ、また垂直面へと移動して行くことで、色の陰影は伸びたり縮んだりもします。 その様は、この空間全体が刻一刻と変化し続ける万華鏡のようです。 この美しい光の中で幼少期を過ごすことで、園児たちの創造性が育まれることを期待しています。 天水市は黄土高原に位置し、ヤオトンという伝統的な洞穴式住居が今だに残るところです。 北京市と比べるとかなり辺鄙な街ですが、この建築に対する関係者の強い思いが結集したことで、とても美しい建築が誕生しました。 #天水カレイドスコープ #幼稚園 #カラーガラス #カラフル #アーチ #中庭 #吹き抜け #アトリウム #迫慶一郎 #SAKO建築設計工社 #日本人建築家 #潘石屹 #天水万花筒 #养正幼儿园 #SOHO中国 #中国 #天水市 #kaleidoscope_in_tianshui #kindergarten #coloredglass lass #colorful #arch #courtyard #atrium #stairs #keiichiro_sako #sako_architects #pan_shiyi #soho_china #china

A post shared by 迫 慶一郎 (@keiichiro_sako) on

Işığın açısıyla renkler yer değiştirdikçe boyutları da büyüyüp küçülüyor; dikey bir düzlemden yatay bir düzleme ve tekrar geriye doğru hareket edebiliyorlar. Mimar Keiichiro Sako, Instagram paylaşımında bu tasarımın çocukların yaratıcılığını artıracağını umduklarını belirtmiş.

Görsel: Instagram