Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dijital Çizimleri ve Metinleri Kağıda Yansıtan Projektör

Dijital Çizimleri ve Metinleri Kağıda Yansıtan Projektör

Mohamad Montazeri'nin ödüllü konsept tasarımı Doodlight, dijital dünyadan fiziksel dünyaya aktarmak istediğiniz 2 boyutlu nesneleri kağıda yansıtıyor.

Dijital dünya ile fiziksel dünya arasında köprü kurarak çizim yapmayı ve bir ortamdan diğerine çizimi taşımayı kolaylaştıran teknolojik yeniliklerle sıkça karşılaşıyoruz. Dijital çizimleri herhangi bir kağıt yüzey üzerine yeniden çizen Line-us, kağıt üzerindeki çizimleri aynı anda dijitalleştiren iSKN Slate ve dijital çizimleri 3B olarak gerçek dünyaya taşıyan Yeehaw Wand en akılda kalıcı örneklerdendi. Doodlight da dijital çizimleri kağıt üzerine kolayca taşımak için farklı bir çözüm sunuyor.

Doodlight bir optik kılavuz gibi çalışıyor

Doodlight bir lazer projeksiyon cihazı. Çizimleri kağıt üzerine kolay ve özgür bir şekilde taşımaya yarayan optik bir kılavuz olarak işlev görüyor. Kullanıcı tasarım, yazı tipi, kenar boşluğu gibi tüm detayları dijital versiyondaki kaliteye yakın bir şekilde not defterine taşıyabilir.

Doodlight

Doodlight özellikle bullet journal metodunu kullananarak günlük tutanların çok işine yarayacak bir cihaz. Bir tür planlama defteri olan bullet journal’a dijital ortamdan her şeyi aktarmayı mümkün kılıyor. Diyelim ki dijital bir çizimi küçülterek veya büyüterek deftere aktarmak istiyorsunuz. Doodlight’ın mobil uygulamasına bu şekli yükleyip düzenleme yapabiliyorsunuz. Ardından şekli defterinize yansıtıp hatasız bir şekilde çizimi tamamlayabiliyorsunuz. Daha sonra bu şeklin yanına istediğiniz fontta yazılmış bir metni yansıtıp bir kaligraf edasıyla kusursuz bir şekilde defterinize yazı yazabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse şu türden sanat eseri gibi defterler yaratmak için pratik bir araca sahip oluyorsunuz. Kullanıcının çizimini Bluetooth ile cihaza göndermek için cihazın üzerindeki düğmeye basması yeterli.

Cihazın hedef kitlesi; yazı tiplerini anlamak ve nasıl çizileceğini öğrenmek isteyenler, matematiksel ve geometrik çizim yapanlar, çizerler, animatörler, tasarımcılar ve yaratıcı alanda çalışan herkes olabilir. İranlı tasarımcı Mohamad Montazeri’nin imzasını taşıyan konsept tasarım Doodlight, bu yılki A’ Design Award’da bronz ödül almış.

Mohamad Montazeri’nin çalışmalarını internet sitesi, Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Mohamad Montazeri