Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağışlı Havalar İçin Çevre Dostu Bisiklet Pelerini

Yağışlı Havalar İçin Çevre Dostu Bisiklet Pelerini

Cleverhood Rover, güvenli ve keyifli bir bisiklet sürüşü sunmasının yanı sıra çevreye ve insan sağlığına zararlı kimyasallara yer vermeyişiyle de fark yaratıyor.

Sonbahar ve kış aylarının serinliğinde bisiklete binmenin tadı çok başkadır. Ancak bu mevsimlerde elbette yağışlı havaya uygun önlemler almak gerekiyor. 72andSunny’nin Amsterdam’ın yağmurlu havasına aldırmadan bisiklete binenler için tasarladığı Raynsie adlı şık tulumlar bu anlamda çok beğendiğim bir çözümdü. Yine yağmurlukla pançoyu buluşturarak yağmurlu havalarda rahat sürüş keyfi sunan Boncho da ses getiren tasarımlardandı. Boncho’ya çok benzeyen ancak daha sağlıklı bir ürün oluşuyla farkını ortaya koyan Cleverhood Rover da kalpleri fethedecek türden.

Cleverhood Rover, PFC içermiyor

Pandemi nedeniyle tüm dünyada bisiklete duyulan ilgi arttı. Pek çok insan toplu taşıma yerine bisiklete geçiş yaparken iki teker üzerinde sürüş keyfini artırabilecek çözümler de daha sık karşımıza çıkmaya başladı. Elbette bu dönemde sağlıklı yaşamak ve çevre dostu ürünleri tercih etmek de çok daha önemli hale geldi. Yapımında PFC kullanılmayan (PFC-free) Cleverhood Rover tüm bu güncel ihtiyaçları karşılamayı vadediyor.

Cleverhood Rover

PFC’ler (per- ve poli-florlanmış kimyasallar) doğada bulunmayan ve tamamen insan yapımı olan kimyasallar. Genellikle su geçirmez eşyaların yapımında kullanılıyorlar. Bu florokimyasallar, özellikle giysilere su ve leke tutmaz özellikler kazandırmak için bir süredir sıkça kullanılıyor. Öte yandan Greenpeace’in de çabalarıyla PFC’lerin çevreye ve insan sağlığına zararı konusunda yükselen bir farkındalık söz konusu.

Trafikte görünürlüğü artıran yansımalı unsurları, su geçirmezliği, hafifliği ve şıklığı ile Cleverhood Rover her yönden güvenli ve havalı bir sürüş sağlıyor. Dikişsiz yapısı ve nefes alabilen kumaşıyla birlikte sağlam bir YKK fermuarı olması da Cleverhood Rover’ın diğer özellikleri arasında. Kapüşonunun üzerine de kask giyilebiliyor.

View this post on Instagram

Ever have any questions about Cleverhood? Ask us!

A post shared by Cleverhood (@cleverhood) on

Cleverhood’un kurucusu Susan Mocarski, pandemiyle beraber satışlarında % 200’ün üzerinde bir artış gördüklerini belirtiyor. Satışlardaki bu patlama Mocarski’ye göre insanların yaşadıkları çevre için duyarlılık geliştirmesiyle ve salgınla sağlıklı bir şekilde başa çıkmak istemesiyle bağlantılı.

Ekli kapüşon 3 yönlü elastik ayarlara sahipken 3mm’lik yansıtıcı vurgular karanlık ve yağmurlu gecelerde görünürlüğü artırıyor. Hafif ve taşıması kolay olan pelerin, hem işe gidip gelme hem de hafta sonu maceraları için uygun.

Cleverhood Rover _

6 farklı renk ve 3 ayrı beden seçeneğiyle sunulan Cleverhood Rover üniseks bir tasarım. 99 dolar fiyatla piyasaya sunulan yağmurluğun satışlarından elde edilen gelirin % 5’i Cleverhood fonuna (sürdürülebilir ulaşımı destekleyen bir fon) aktarılıyor.

Görsel: Cleverhood