Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzen Adacıklarda Şirin Yapılar: Townscaper

Yüzen Adacıklarda Şirin Yapılar: Townscaper

Oskar Stålberg tarafından yaratılan hızlı kent tasarlama oyunu Townscaper küçük renkli bloklarıyla yaratıcılığı sınırsızca kullanmaya imkan tanıyor.

Renkli blokların üst üste dizildiği, dairelerin, terasların, bahçelerin, kulelerin tek tıkla kurulduğu Townscaper küçük bir şehir yaratma oyunundan çok daha fazlasını vaadediyor. İsveçli oyun geliştiricisi Oskar Stålberg tarafından yaratılan oyun eğlenceli ve kolay oynayışın yanında yaratıcılığın sınırlarının olmadığı bir alan sunuyor. Bir oyundan öte eğlenceli bir oyuncak gibi olan Townscaper üzerinde deneysel yapıları inşa etmek ve sonrasında bu küçük blokların içindeki ince detayların arasında gezinmek mümkün oluyor.

Eğlenceli, kolay, yaratıcı ve dinlendirici bir oyun

Oyun sadece mavi bir gökyüzü ve boş bir deniz ile açılıyor. Kullanıcı küçük adacıkları inşa etmeye o andan itibaren başlayabiliyor. Her seferinde birer blok ekleyerek yapıyı yatay ya da dikey olarak genişletebiliyor. Yapı büyüdükçe adanın sınırları da genişliyor. Boş tuval üzerine eklenen kulelerin ve dairlerin renkleri isteğe göre değiştirilebiliyor. Herhangi bir sınırlandırıcının olamaması eğlenceyi uçsuz bucaksız bir noktaya taşıyor.

Townscaper’ın kişiyi daha çok içine çeken, eğlenceyi mimari yapılardan oyunun tümüne taşıyan küçük detayları bulunuyor. Oyunun genelinde hissedilen minimalist yapı basit bir oynayış sunarken görsel ve işitsel eklentilerle bu yapı destekleniyor. Her blok eklenirken ufak bir ses çıkıyor ve kuşlar uçuşuyor. Denizdeki dalgalanmalar oyunun canlılığına canlılık katıyor. Çatılarda filizlenen yeşillikler, gözetleme dürbünleri, arı kovanları, kaldırım taşları gibi küçük detaylar ince ayrıntılara önem verenlerin gönlünü kazanıyor.

Townscaper basit ve minimalist gözüküyor olsa bile içerisinde inşa edilen yapıların öyle olması gerekmiyor. Hatta tam tersine oynayanlar sınırları zorlayan yapılar inşa ediyor. Oyunun Steam üzerinden satışa sunulmasının ardından yüzen adacıkların üzerinde yaratıcılığını kullanarak çeşitli yapılar inşa etmeye başlayanlar oldu. Çeşitli yapıları modelleyenlerin dışında benzersiz labirentler hazırlayanlar da bulunuyor.

Townscaper kullanıcılardan yüksek oranda olumlu geri dönüş alıyor

Türkçe dahil olmak üzere 25 dili destekleyen Townscaper oyunu Steam üzerinden satın alınabiliyor. Steam’den Townscaper’ı değerlendiren 2 bine yakın kişi oyuna yüzde 99 oranında olumlu yorum yapmış. Oyunun her yaştan kişiye hitap etmesini, düşük sistem gereksinimlerini ve uygun fiyatını da göz önünde bulundursak Townscaper’a en azından bir şans verilebileceğini düşünüyorum. Oskar Stålberg Twitter hesabından oyununda yaratıcılığın sınırlarını zorlayan çeşitli yapıları sık sık paylaşıyor.

Görsel: Twitter, Steam