Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Keçeden Yapılmış Sevimli Yaratıklar

Keçeden Yapılmış Sevimli Yaratıklar

Nastasya Shuljak tarafından yaratılan sevimli keçe oyuncaklar gülen yüzleri ve minik vücutlarıyla neşe saçıyor.

Bugüne kadar keçe kullanılarak hazırlanmış pek çok yaratıcı iş ile karşılaştık. Alicja Kozlowska tarafından yaratılan 3 boyutlu işlemeli keçe heykeller, çağdaş kompozisyonlar yaratan Michaela Younge ve Andrea Love’ın keçeyle yaptığı animasyonlar bu örnekler arasında. Moskova merkezli sanatçı Nastasya Shuljak ise küçük yaratıkların ve sevimli hayvanların minyatür yün heykellerini yapıyor.

Küçük keçe parçalarından ortaya çıkan tuhaf  yün oyuncaklar

Aynı zamanda bir tiyatro sanatçısı ve resim öğretmeni olan Shuljak, yıllar önce yün ile olan etkileşimi sonrası zaman içerisinde kendisini bir oyuncak tasarımcısı olarak buluyor. Bu malzemenin esnekliğinden ve bu esnekliğin getirdiği sınırsız yaratıcılık potansiyelinden etkilenen sanatçı; minik kutup ayıları, tilkiler ve tavşanlar yaparak başladığı bu yolda zamanla hayvanlardan sıyrılıp tatlı yaratıklar da tasarlamaya başlıyor. Kafasında ya da sırtında küçük yeşil yaprakların ya da bitkilerin yer aldığı bu sevimli canavarlar yüzlerindeki gülümseme ile tatlılıklarına tatlılık katıyor.

Üretim sürecine önce çizimler yaparak başlayan sanatçı, biriktirdiği bu fikirler üzerinden çalışmalarını yapıyor. Minyatür keçe heykelleri yapmak için günde birkaç saat ayırıyor ve bir oyuncağın tamamlanması birkaç günü buluyor. Eserlerinde doğadan bir parçanın bulunmasının nedeni ise çocukluğunda yatıyor. Shuljak, çocukluğunda küçük bir kasabada yaşıyor ve ailesiyle sık sık ormanda gezintiler yapıyor. Hayal gücünün ürünü olan minik canavarların üzerindeki yeşil bitkiler de çocukluk zamanlarındaki gezintilerden ona kalan bir armağan oluyor.

Nastasya Shuljak, yaşamını sürdürdüğü Moskova’da oyuncak yapım atölyeleri düzenliyor. Ayrıca kendisinin yapmış olduğu keçeden oyuncakları Instagram hesabı üzerinden paylaşıyor ve bazı zamanlar Etsy hesabı üzerinden bu ürünlerini satışa sunuyor.

Görsel: Instagram