Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hine Mizushima’nın Tüylü Heykelleri

Hine Mizushima’nın Tüylü Heykelleri

Hine Mizushima rengarenk heykel çalışmalarında, çoğu insanın korktuğu veya zararlı bulduğu böcekleri konu alıyor.

Çağdaş sanatçılar; keçe, nakış ve benzeri tekstil pratikleriyle inanılmaz işlere imza atıyorlar. Yumita Okita’nın nakış kelebekleri, Andrea Love’ın keçe stop-motion’ları, Michaela Younge’nin keçeyle yaptığı tablolar ve daha nice yaratıcı proje bunun kanıtı niteliğinde. Hine Mizushima ise bu malzemeyle gerçekçi işler çıkarmak yerine biraz daha fantastik bir atmosfer yaratıyor. Mizushima, renklerini kendi hayal gücüyle belirlediği bitkilere, hayvanlara ve özellikle de böceklere ağırlık veriyor.

Herkesin kaçtığı minik canlılar, sevimli heykellere dönüştü

Vancouver merkezli Japon sanatçı, çok yönlü bir yaratıcı. Minyatür kolajdan iğne oyasına kadar pek çok alanda beceri sahibi. Zanaatkârlıkta da kendini gelişmiş. Genellikle hayvanları, deniz yaşamını, insan anatomisini ve doğal dünyanın diğer unsurlarını konu alıyor. Yakın zamanda Tokyo’da gerçekleşen bir sergi için gözünü ve iğnesini böceklerin dünyasına çevirmiş. Bu yeni seride peluş sivrisinek, pire ve çiyan gibi sanatçıların pek de ele almadığı hayvanlara yer vermiş.

Bu minik canlılar gerçek boyutlarından katbekat büyük olarak tasvir edilmiş. Tokyo’da Jingumae’de illüstratör Yuko Higuchi’nin sahibi olduğu bir dükkan olan Boris Zakkaten‘de bir sergide izleyiciyle buluşmuşlar. Her biri yaklaşık 20- 30 cm arasında değişen rengarenk tekstil sanat işleri adeta Alice Harikalar Diyarında evreninden çıkmış gibi. Çoğu insan bu canlılardan korkar, nefret eder ya da öldürmeye çalışır ancak bu heykeller tam tersine çoğu insanın evine götürmek isteyeceği kadar sevimli.

Sanatçının işlerine Etsy mağazası ve Behance profili üzerinden göz atabilir, yeni çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram