Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Karanlıkla Başa Çıkma Tavsiyesi: Dikkatini Ver Ki Güzellikler Ortaya Çıksın

IKEA’dan Karanlıkla Başa Çıkma Tavsiyesi: Dikkatini Ver Ki Güzellikler Ortaya Çıksın

İzleyenleri adeta Alice'in Harikalar Diyarına götüren yeni reklam filmiyle IKEA, dikkat her şeyin dikkatimizi verdiğimiz zaman güzelleştiğini anlatıyor.

1943 yılında İsveç’te kurulan IKEA, günümüze kadar başarılıyla gelmeyi başarmış, marka bilinirliği oldukça yüksek olan bir mobilya markası. 2018 Cannes Lions’ta,  IKEA’nın geçmişten günümüze yarattığı güçlü etkiyi inceleyen İsveç reklam ajansı Åkestam Holst, Where Life Happens kampanyasıyla IKEA’nın ürünlerinin duygusal ve gündelik hayat içindeki değerini göstermeye odaklandıklarını anlatmış, biz de Cannes Lions 2018’de dinlemiştik. 2019 Kataloğu için hazırlanan farklı tipte aileleri ve her kesimden insanı kapsayan reklam kampanyasında da yine bu mesajı vermeye devam etti. IKEA o kadar hayatımızın içine girmeyi başardı ki, bu yıl yılbaşı için hazırladığı reklam filminde markanın ürünleri yerine aile içi iletişime dikkat çeken bir reklam filmi bile yayınladı.

Her Şey Dikkatimizi Verince Güzelleşiyor

Şimdi de IKEA, yapımcılığını Czar Amsterdam‘ın yaptığı reklam ajansı Havas-Lemz‘in üstlendiği projeyle, Where Life Happens kampanyasının bir adım önüne geçen ve her şeyin dikkatimizi verdiğimiz zaman güzelleştiğini (attention makes everything more beautiful) anlatan bir reklam filmiyle karşımızda. Film, karanlığın erkenden bastırdığı bu kış gecelerinde evlerimizi de hayatlarımızı da daha keyifli bir hale sokmak için yapmamız gereken tek şeyin bakış açımızı değiştirmek olduğundan bahsediyor. Yönetmenliğini Floris Kingma‘nın üstlendiği filmde Alice Harikalar Diyarında tadında bir yolcululuk yapıyor, beyaz tavşanı takip etmeye davet ediliyoruz. Sahnelerin birbiri içinde eridiği film boyunca soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtacak bir şiiri dinliyoruz.

Künye

Reklam Ajansı: Havas-Lemz
Creative Director: Merien Kunst
Yaratıcılar: Robin Meekel & Patrick van Haperen
Ajans Yapımcısı: Marga Bierema
Marka Takımı: Nouk van Ruth & Katja Bauer
Prodüksiyon Şirketi: Czar Amsterdam
Yönetmen: Floris Kingma
Şiir: Floris Kingma
Yapımcı: Roos Blank
Görüntü Yönetmeni: Piotr Kukla
Set Tasarımı: Genaro Rosato @ Jelier & Schaaf
Sanat Yönetmeni: Genaro Rosato @ Jelier & Schaaf
Düzenleme: Teun Rietveld
Müzik: AMP Amsterdam
Ses Tasarımı: Soundcircus
Post Prodüksiyon: Storm Post Production

Görsel: Vimeo