Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mitolojik Sembollerle ve Tılsımlarla Bezeli Seramik Tepsiler

Mitolojik Sembollerle ve Tılsımlarla Bezeli Seramik Tepsiler

Octaevo tarafından piyasaya sürülen seramik tepsiler, farklı kültürlerden iyi şans getireceğine inanılan sembollerle süslenmiş.

Mitoloji, sanatın ve tasarımın en büyük ilham kaynaklarından biri. Barselonalı ev eşyaları markası Octaevo Antik Yunan ve Roma tanrılarını, şans sembollerini ve nazardan koruduğuna inanılan sembolleri içeren şık bir seramik tepsi serisi piyasaya sürdü.

Olumlu anlamlar içeren semboller

Parlak renkleriyle insanı cezbeden seramik tepsiler; Yunan müzik tanrısı Apollo, antik Roma’ya göre kapı ve geçitlerin, başlangıç ve sonların tanrısı Janus (iki yüze sahip bir figürle tasvir edilir) tasvirleri içeriyor. Nazara karşı koruduğuna inanılan göz sembolü de bizler için oldukça tanıdık. Yine Orta Doğu ve Kuzey Afrika kültürlerinde tanrının eli anlamına gelen Hamsa sembolü de unutulmamış.

El yapımı seramik tepsiler

Tepsiler, İspanya’da Octaevo’nun kurucusu Marcel Baer’in yönetiminde 8 kişilik bir yaratıcı ekip tarafından elle yapılmış ve altın boya ile süslenmiş. Baer, tepsilerdeki sembollerin taşıdıkları olumlu anlamlar dolayısıyla tepsilerin sahiplerine sağlık, iyi bir kader, şans ve mutluluk getirmesini umuyor. Tepsiler, anahtar ve mücevher gibi çeşitli küçük eşyalara kolay erişmek için evin her yerinde kullanılabilecek bir eşya olarak tasarlanmış.

Tepsiler için yaratılan desenler ayrıca kırtasiye ürünleri, vazo, bardak altlığı, minder ve bez çanta gibi ürünlere de baskı olarak uygulanmış.

Görsel: Octaevo