Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Wishing Jar: Düşen Yıldızın Peşinde

The Wishing Jar: Düşen Yıldızın Peşinde

Denver Jackson'ın yazıp yönettiği The Wishing Jar, genç bir kızın oyuncak ayısıyla birlikte düşen bir yıldızın peşinde koştuğu bir maceraya çıkarıyor bizleri.

Hepimizin anlatacak bir hikayesi var aslında. Sadece bazılarımız nasıl anlatacağını bilmiyor. Bazılarımızsa bunu ufaktan çözmeye başlamış ya da ilerletmiş. Duyduğumuz bir şeyi arkadaşımıza anlatmak dahi bizi hikaye anlatıcılığına ittiren bir eylem. Fakat evet, bazıları bunu profesyonel olarak yapıyor. Komedyenler komik hikayeler anlatıyor, çizerler animasyon dünyasından hikayeler anlatıyor. Herkes ekmeğinin peşinde olduğu gibi hikayelerinin de peşinde aslında. Şimdi de Güney Afrika’da doğmuş ve hikayelerinin peşinden koşarken Kanada’da kendini bulmuş bir animasyon sanatçısı Denver Jackson ve filmi The Wishing Jar ile karşınızdayız.

Dilek Kavanozları ve Canlanmış Oyuncak Ayılar

Denver Jackson’ın yazıp yönettiği The Wishing Jar, genç bir kızın başka bir dünyadaki hikayesini anlatıyor bizlere. Dev bir akvaryum balığı eşlik ediyor ona. Genç kızın oyuncak ayısı da canlanıyor ve yolculuğa katılıyor. Düşen yıldızlardan merdiven yapıyorlar kendilerine ve maceraya tırmanıyorlar birlikte. Ve tabii ki bir antagonist karakterimiz de var. Siyah bir goo oluyor kendileri ve birçok şeyi tüketmekle ilgili tehditler savuruyor. Film Denver’in kurucusu olduğu Cloudrise Pictures’ın bir eseri. The Wishing Jar, 14 dakika boyunca mütevazı bir bütçeyle harika animasyon kısaları yaratabileceğinizi kanıtlıyor. Jackson gerçekten de etkileyici bir animasyon çalışması yaratmış.

Jackson, 15 yaşındayken kendisini animasyon konusunda eğitmeye başlıyor ve 17 yıldır kendini eğitmeye devam ediyor. Bu disiplininin de karşılığını güzel animasyonlar yaratarak alıyor. The Wishing Jar, bu sene San Diego Comic Con’da En İyi Animasyon ödülünü kazandı. Bu bir animasyon sanatçısı için gerçekten de değerli bir ödül. Yönetmen Storyhive’dan topladığı fonlarla üçüncü filmine dahi vakit kaybetmeden başlamış.

Görsel: Vimeo