Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Animatörler Topu Birbirine Paslıyor

Animatörler Topu Birbirine Paslıyor

Nathan Boey tarafından başlatılan "Pass the Ball" projesi, 40 farklı animatöre ait filmleri tek bir animasyonda birleştiriyor.

Birbiriyle bağlantısı olmayan sanatçıların çalışmalarını bir araya getiren projeler, hem sanatçılara hem de izleyiciye ayrı bir haz veriyor. Aynı sahneyi 2.400 sanatçının yorumladığı 3B animasyon projesi Alternate Realities Community Challenge bunun en güzel örneklerindendi. Yine yüzlerce farklı insanın çizimleriyle yaratılan 349 adlı stop-motion dans filmi de nefis bir proje olarak hafızalarımıza kazındı. Şimdi yine çok sayıda animasyon sanatçısını tek bir filmde buluşturan Pass the Ball var sırada.

Pass the Ball stop-motion’dan 2B’ye farklı tekniklerle hazırlanmış filmlerden oluşuyor

Tamamlanması kırk ay süren Pass the Ball, yaratıcılar arasındaki iş birliği olanaklarının keyifli ve eksantrik bir örneği. Nathan Boey – kendisi de animasyon hazırlayan sanatçılardan biri – tarafından ortaya atılan ve organize edilen animasyon projesi, temelde her sanatçının 3 saniyelik bir top filmi yapmasıyla oluşturulmuş. Bu toplar; kadraj içinde sıçrayan, şekil değiştiren, diğer nesnelere çarpan herhangi bir kırmızı küreyle (yün yumağı, domates, vişne, gezegen, göz bebeği) temsil ediliyor. Her sanatçı kendi bakış açısıyla bir kırmızı top hikayesi anlatıyor.

Pass the Ball

Sanatçılar, filmin adından da tahmin edeceğiniz gibi bir sonraki sanatçıya pas veriyor. Yapım süreci de bu şekilde ilerlemiş. Katılan her animatörden, kendi filmini başka bir ülkedeki animatöre paslaması ve zinciri bu şekilde sürdürmesi istenmiş. Bu sayede filmler organik bir biçimde birbirine bağlı görünüyor. Filmler, stop-motion’dan dijital 2B’ye uzanan farklı tekniklerle ve stillerle yaratılmış. 6 gün önce Vimeo’da yayınlanan film, oldukça ilgi görmüş ve Staff Pick olarak öne çıkarılmış.

Projeye katılan sanatçılar arasında Mert Kızılay ve Serkan Goncagül de bulunuyor. Tam liste ise şöyle: Nathan Boey, Podenco, Leo Franchi, Vincenzo Lodigiani, Mario Forero, Kaho, Dina Amin, Vickie J Boschiero, Vincent Raineri, Caroline Kjellberg, John Kim, Mert Kızılay, Ilgi Candar Dyer, David Rowley, Wendy Eduarte, Morgan, O’Brien, Marcus Bakke, Steve Savalle, Allen Laseter, Andy Gregg, Jaren Tigani, Alex Delker, Tushar Pandey, Ameen, Vishal Varghese, Gaurav Chandrakar, Yat Fung Leung, Lego Lam, Knifeson Yu, Sabine Volkert, Ivyy, Chen, Tung Wu, Jin Shen Wong, Brandon Kisereu, Salman Hashmi, Ryan Kane, H. Kristen Campbell, Joe Bichard, Nicholas Luchak, Serkan Goncagül.

Görsel: Vimeo


Bigumigu Yazarı
| GENEL