Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizim Tebeşirleri

Çizim Tebeşirleri

Nikolas Bentel’in tasarımcılar ve mimarlar için tasarladığı çizim tebeşirleriyle noktalı, daireli ve çizgili desenler kolaylıkla çizilebiliyor.

Tebeşir bazılarımız için okul yıllarında kullanılan nostaljik bir araç olmanın ötesinde, yaratıcılığı tetikleyen bir malzeme. Hava kirliliğine göre desen değiştiren kıyafetlerden oluşan Aerochromics ve sindirim sistemini mücevherat üretim bandına dönüştüren The Ripley gibi ilginç projeleriyle daha önce yer verdiğimiz Nikolas Bentel de tebeşirin büyüsünü hala hisseden bir tasarımcı ve sanatçı.

Mimarlar ve tasarımcılar için tebeşir oyuncaklar

New York’ta kendi stüdyosunda çalışmalarını sürdüren Nikolas Bentel, tasarımcılardan ve sanatçılardan oluşan bir ailede büyümüş. Şu anda New Museum’un tasarım kuluçka programı NEW INC’in katılımcılarından biri olarak kendi tasarladığı çizim tebeşirlerini sergiliyor. Bentel çizimleriyle New Museum’da bir vitrin tasarımı yaratarak, tebeşirlerle neler yapılabileceğini uygulamalı olarak da göstermiş.

Bentel’in mimarlar ve tasarımcılar için tasarladığı çizim tebeşirleri nokta, daire veya düz çizgilerden oluşan geometrik desenleri daha kolay ve daha muntazam şekilde çizme imkanı sunuyor. Bentel, tebeşirlerin şekillerine karar vermeden önce 3b baskıyla çeşitli denemeler yapmış. Her bir tebeşiri, beşli sayı sistemini kullanarak tasarlamış ve böylece çok sayıda metrik sisteme uygun bir çizim aracı olmasını hedeflemiş. Aynı anda beş çizgi çizebildiklerinden notaların yazıldığı beş çizgili porteyi oluşturmak için de uygunlar.

Bentel’in çalışmalarını Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri

Çizim Tebeşirleri

Çizim Tebeşirleri Çizim Tebeşirleri

Görsel: Vimeo, New Museum Store