Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Sindirim Sistemini Mücevherat Üretim Bandına Dönüştürecek Proje

​Sindirim Sistemini Mücevherat Üretim Bandına Dönüştürecek Proje

​Nikolas Bentel’in tasarladığı “The Ripley” mücevher kitindeki malzemeleri yiyor ve kendi mücevherinizi yapıyorsunuz.

Nikolas Bentel’nin tasarladığı Ripley kiti, kullanıcılara kendi dışkılarından biyolojik olarak kişiselleştirilmiş mücevherlerini yaratma fırsatı sunuyor. “Ripley” kiti, bir yüzük ortaya çıkarmak için bedenin doğal sindirim sürecinden faydalanıyor. Set, içinde badem kabuğu, mısır kabuğu gibi yenilebilir zımparalar ve doğal cila bileşiklerinin olduğu bir takım malzemelerden oluşuyor. Doğal gıda boyaları ve değerli taşlarla süslenmiş altın bir yüzük de setin içinde yer alıyor.

Kullanıcının tek yapması gerekense kiti mideye indirmek. Sonrasındaysa, yüzük sindirim sisteminin içinde seyahat edecek, mide asitleri ve son yediğiniz yemeklerin yardımıyla yüzeyi kendine özgü desenler kazanacak ve dokuya kavuşacak. Son aşamada ise mücevherinizi vücuttan atmak ve yüzüğü kullanılabilir hijyene ulaştırmak var.

Gregory’nin açıklamasına göre; meyve ve gazlı içecekten alınan sitrik asit malzemeyi çukurlaştırma eğilimdeyken, laktoz ve kalsiyum kümeleniyor ve yüzeyde kendine has izler bırakıyor. Mısır patlağı ve badem parlatıcı görevi görürken, muz, elma ve makarna yüzeyi yumuşatıyor. Yüzük cilalandıktan sonra dışkı sertleşiyor ve boyalar yüzüğün üzerindeki taşları renklendiriyor.

Gregory, bu konsepti gelecekte beslenmenin gıda dışındaki yöntemlerle sağlanacağı ve sindirim sisteminin atıl kalacağı dönem için tasarlamış. Besinlerle uğraşmayı bırakan eski teknoloji sindirim sistemlerimizi bir üretim bandına dönüştürme fikri ilginç olduğu kadar da korkutucu.

Görsel; Nikolas Bentel